NÍNÓ

Vigyázz, ne dőlj be neki! Segítőkész autósokra utazik a pofátlan csaló

Több jószívû áldozata is van egy autós csalónak, akit mindenki Gabeszként emleget. Korábban egy Honda Civickel játszotta el, hogy bajban van, mostanában egy Alfa Romeóval próbálkozik.
  • Szerző: MZ/x

Autót váltott Gabesz, a csaló. Ezen a néven emlegették azt a férfit, aki Honda Civicjével játszotta el, hogy bajban van, és többektől szerzett így kisebb összegeket 

Most azonban egy Alfa Romeóval látták– számolt be  róla a Totalcar.

- Egy felnyitott tetejű Alfa 145-re és gondterhelt arcú tulajdonosára lettem figyelmes – írja egy károsult.

- Elmondott egy megható történetet a rákos anyukájáról, akit épp meglátogatni készül a kórházban, de elfolyt a benzinje. Persze, hogy kisegítettem!

Gabesz azt ígérte, amint lehet, visszautalja a pénzt, amit kapott: 15.200 forintot, de ez nem történt meg.  Nem is csoda: egy másik panaszos arról ír, hogy Gabesz még össze is törte az autóját, miután benzint és ennivalót vett neki.

- A csaló alfáshoz május végén nekem is volt szerencsém. Miután megtankoltam a kocsiját és még kaját is vettem neki, elköszöntünk. Egy kilométerrel arrébb megálltam, hogy elengedjem a gyalogosokat a zebránál, de a piros alfás belém jött - számolt be a többszörösen is pórul járt autós, aki az ütközést követően ráadásul elsodort egy nőt a gyalogátkelőnél.

Egy újságíró jól ismeri Gabeszt: már 2009-ben „szerencséje” volt hozzá.

- Akkor még egy fehér Honda Civic mellett álldogált. Előadta, hogy elfogyott a benzinje, és a gyertyák is tönkrementek a kocsiban, ráadásul a gyerekért menne a táborba - írta. Õ is megszánta a hondást, és kisegítette ötezer forinttal, amit azóta sem látott viszont.  

Az interneten és különböző Facebook-csoportokban Gabesz néven emlegetett csalónak két aktív profilja is van a közösségi oldalon.

A figyelmeztetések és a róla készült fotók ellenére még mindig vannak, akik nem ismerik, és bedőlnek neki. Vigyáz arra, hogy mindig csak annyi pénzt kérjen, ami szabálysértésnek számít. Bár a károsultak közül többen megesküdtek, hogy Gabesz nem ússza meg, ha ismét az út szélén találják felnyitott motorháztetővel, az önbíráskodástól óva intenénk mindenkit. Aki a csaló áldozatául esik, legjobb, ha feljelentést tesz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?