NÍNÓ

Véres dráma: saját élete árán védte meg anyját a hős biatorbágyi lány

A drogos fiú anyjától kért pénzt a drogra, aki nem adott neki. Mikor támadásba lendült a fiú, a húga ugrott elé, aki hősként megóvta édesanyjukat a biztos haláltól - ám ez az ő életébe került.
  • Szerző: Ripost

Mély döbbenet lett úrrá a biatorbágyiakon, miután hétfő délután egy 20 éves fiú megölte 18 éves lánytestvérét. A helyiek az egész családot jól ismerték, és bár egy ideje lehetett tudni a srácról, hogy gyakran nyúl a kábítószerhez, ilyen tragédiára senki sem számított.  

A %Ripost% úgy tudja, Sz. János hétfőn hazament pecatavi házukhoz, hogy édesanyjától pénzt kérjen drogra, ám nem kapott, és emiatt iszonyúan bedühödött.

Egy fültanú azt hallotta, egy nő azt kiabálja, „senki sem veheti el tőlem.” A helyiek szerint az édesanya volt az, akire nem sokkal később saját fia késsel rontott rá. 18 éves lánya azonban gyorsabb volt, a bátyja elé ugrott, így őt érték a késszúrások az édesanyja helyett…

A lány meghalt, a kábítószer hatása alatt álló fiú pedig elmenekült. Később egy búzatáblában találták meg a rendőrök, még mindig fetrengett, olyan rosszul volt a drogtól, így le kellett szíjazni.

 

Mindenki szerette az áldozatot

Az áldozatot, a 18 éves Veronikát mindenki kedves, csendes, gyönyörű lányként ismerte.

„Életvidám volt, minden rossz ellenére ott segített, ahol tudott. A légynek sem tudott ártani. Elérte, amit nagyon szeretett volna, pincér lett. Nagyon szerette a munkáját. Tervezte a jogsit, a továbbtanulást. Jó barát volt mindenkinek”

– emlékezett meg róla egy barátnője.

„Elvesztettünk egy kedves, életerős fiatal lányt. Nagyon gyönyörűen rajzolt, szép verseket írt. Évekig motorja volt a bűnmegelőzési klubunknak, majd tagja volt az ifjúsági polgárőrségünknek is. Mindenki szerette és tisztelte, ami a mai világban nagyon komoly dolog. A napokban büszkén mesélte, hogy milyen jó munkalehetőséget kapott és mennyire várja már, hogy munkába állhasson” – írta Facebook-oldalán a Biatorbágyi Ifjúsági Bűnmegelőzési Klub és a Biatorbágyi Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

 

Tombol a herbál Biatorbágyon

A Polgárőrség is megerősítette: a kábítószer okozta a tragédiát.

„A mai napon történt szörnyű tragédia ismét rámutat arra, hogy mire képes a kábítószer. Embereket bír rá, hogy elkövessék az egyik legszörnyűbb bűnt, a testvérgyilkosságot. Reméljük, hogy ha van pokol, akkor az is oda fog kerülni, aki eladta a kábítószert, a gyilkossal együtt”

– írták a polgárőrök, akik egy nyílt levéllel fordultak ezután a szülőkhöz.

Úgy tűnik azonban, hogy a figyelmeztetés már késő. Ahogy az ország legtöbb részén, úgy Biatorbágyon is hódít a herbál és a dizájnerdrogok. „Herbálos biai csőcselék, hiába menekültetek Pátyra. Meg fogjátok kapni, amit megérdemeltek. A cucc tönkre tette Sz. Jánost, sosem néztem volna ezt ki belőle. Mióta tombol a herbál Biotorbágyon, egyre több a bűnözés a fiatalok körében. Ki kellene iktatni innen a terjesztőket/fogyasztókat egyaránt kivétel nélkül” – írta le véleményét egy helyi lakos a polgárőrök posztja alatt.

 

Ha szeretnéd tudni, hogy mi a véleménye a veszélyes szerről a neves, hazai toxikológusnak, vagy érdekel, hogy milyen hasonló eset volt már Biatorbágyon, akkor azt a szerda ból megtudhatod! Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?