NÍNÓ

Valóra vált a panellakók rémálma Kazincbarcikán

Lángoló panellakáshoz riasztották a tûzoltókat szerda hajnalban Kazincbarcikán. Egy 10 emeletes panelház 8. emeltén gyulladt ki egy lakás, amiben hulladékot halmozott fel a tulajdonosa. A tulaj bennégett a lakásban. A panel lakói egy melegedőbuszban vészelték át a hajnalt.
  • Szerző: Ripost

„Ismertem személyesen az áldozatot, felfoghatatlan a halála. Rendes keresete volt, nem értem, miért kellett így felhalmoznia a hulladékot a lakásában. Ezzel ráadásul mások is veszélybe kerültek” – mesélte komoran a %%-nak egy földszinti lakó, aki szerint felfoghatatlan, miért tesz valaki ilyet.

Ennek a háznak a 8. emeletén történt a tragédia:

A kazincbarcikai Egressy Béni úton az egyik kényszeresen gyűjtögető tulajdonos lakásában kapott lángra a felhalmozott hulladék a panelház VIII. emeletén. A városi tűzoltóságra szerda hajnali háromnegyed 3-kor érkezett bejelentés a tűzről, amit egy óra leforgása alatt eloltottak. A kiégett lakásban egy férfi holttestét találták meg. Az épületből 71 lakót kellett kimenekíteni, számukra a Katasztrófavédelem biztosított egy melegedőbuszt, sokan ugyanis pizsamában és papucsban menekültek az otthonukból a tűz miatt.

„A kiérkező kollégák a tűz eloltása után egy holttestet találtak a lakásban, ami a felhalmozott hulladékoktól gyulladt ki. A lakók számára egy melegedőbuszt biztosítottunk az éjszaka folyamán. Az oltás és átvizsgálás után, hajnal 5 óra körül mindenki visszatérhetett a lakásába” – mondta a %%-nak Dojcsák Dávid, a Katasztrófavédelem Borsod megyei szóvivője.

 

Budapesten is történt ilyen tragédia
Sokan gyűjtögetnek kényszeresen a lakásukban, ezzel pedig nem csak a saját életüket, hanem másokét is veszélyeztetik. A felhalmozott szemét miatt hamar elterjedhetnek a lángok, ha tűz van. Legutóbb szeptemberben történt tragédia Budapesten, a Múzeum utcában. A belvárosi lakásban egy házaspár élt a felhalmozott szemét között, tűz ütött ki és a férj meghalt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?