NÍNÓ

Újabb trükkel verik át az időseket! Érdemes résen lenni

Egyre aljasabb cselhez folyamodnak a tolvajok, hogy a jóhiszemû idősektől pénzt szerezzenek. Legutóbb Szekszárdon vertek át egy 85 éves asszonyt.

A %% már többször beszámolt több olyan módszerről, amit a csalók alkalmaznak, hogy időseket megtévesztve kirabolják, kifosszák őket. Év elején hódított az "unokázósnak" elnevezett csalás a bűnözők körében: te­le­fo­non bajba ju­tott uno­ká­nak vagy az ő is­me­rő­sé­nek ki­adva ma­gu­kat

kértek akár több százezer forintot is

a segíteni akaró nagyszülőktől. Mára viszont egyre aljasabb módszereket választanak a csalók, hogy a lehető legtöbb pénzt szerezzék a nyugdíjasoktól.

Egy mostanában történt bűnügy elkövetője például szimpatikus, megnyerő férfinek tűnt, aki egy televíziós szolgáltató cég munkatársának adta ki magát, és a tv csatornáinak beállítása ürügyén jutott be egy szekszárdi lakásba. A házigazda, egy 85 éves asszony az idegen férfit gyanútlanul engedte a szobába, ahol csaló

éves díjat számolt fel a munkájáért.

A hiszékeny idős néni a kért összeget a férfinak adta, aki az asszony figyelmetlenségét kihasználva a szekrényben tartott megtakarított pénzét is ellopta. A Szekszárdi Rendőrkapitányság lopás miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?