NÍNÓ

Új fordulat a borsodi cserbenhagyásos gázolás ügyében

A Ford Tranzit sofőrje október 20-án halálra gázolta a gyalogost és otthagyta az út szélén.
  • Szerző: G. J.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a házi őrizetét annak a férfinek, aki október 20-án, este hatkor Encs és Gibárt között elütött gyalogost.

A gyanúsítás szerint a férfi egy Ford Tranzittal haladt az úton, nem a látási viszonyoknak megfelelően. A sűrű ködben a kocsi jobb oldali oldalával elütötte, az út szélén gyalog közlekedő abaújszántói férfit. A gyalogos az úttest melletti vízelvezető árokba zuhant. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem sikerült megmenteni.

A sofőr a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott, mivel - elmondása szerint - azt hitte, hogy egy őzet ütött el, amiről értesítette is főnökét még aznap.

Egy visszapillantó tükörlap alapján sikerült beazonosítani a kocsit. 

A sofőr a baleset után szerelőhöz vitte az autót, október 22-én a nyomozó hatóság ezen a telephelyen találta meg.

A bíróság kizárólag a szökés, elrejtőzés veszélyét találta megalapozottnak, figyelemmel arra, hogy bűnösség megállapítása esetén 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztés szabható ki a sofőrrel szemben, ami felveti a szökés, elrejtőzés veszélyét - tájékoztatta a %%-ot a Miskolci Törvényszék. 

Mivel a férfinak van állandó munkahelye és kiskorú gyermekei vannak, ezért a bíróság az előzetes letartóztatást nem tartotta indokoltnak. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?