NÍNÓ

Túrázás közben halt meg egy magyar nő a Medve-szurdokban

Két ember meghalt egy stájerországi sziklaomlásban Ausztriában. A Medve-szurdokban (Bärenschützklamm) történt balesetben további nyolc ember megsérült.
címkék:
  • Szerző:

A sérültek közül egy ember sebesült meg súlyosan, a többiek könnyebb sérülésekkel megúszták.

Az ABC News azt írja, hogy a szerdai balesetben egy 50 éves magyar túrázó és egy 21 éves fiatal grazi fiatal halt meg. Egyelőre a többi sérült nemzetisége és kora nem tisztázott.

A steiermarki ORF szerint 70-100 ember vett részt a mentésben, és négy helikopter is a helyszínen volt.

A Medve-szurdok (Bärenschützklamm) népszerű helyszín a túrázok körében. A baleset egy vízesés közelében készült és a fából kiépített ösvény lépcsőjére zuhant a szikla.

A mentést nehezítette, hogy még mindig több instabil szikla van a helyszínen, a halálos és súlyos sérüléseket sem egyetlen, hanem több szikla okozta.

FRISS:

Graztól északra található Medve-szurdokban (Bärenschützklamm) egy 50 méter magasságban lévő szikladarab tört le. A hatalmas kő ráesett a fából kiépített ösvény lépcsőjére, és leszakította.
Az épp arra járó turistacsoport tagjai közül két nő a mélybe zuhant. A magyar nő a férjével indult túrázni, az ő holttestét a vízesés alól emelték ki. A másik áldozatot közvetlenül találta el a lehulló szikladarab, barátja szemtanúja volt a tragédiának.
Michael Miggitsch, a hegyi mentők tartományi vezetője arról tájékoztatott, hogy a baleset egy vízesés közelében történt. A turisták épp egy mesterségesen kialakított úton haladtak, és mivel az út egyben zsákutca, többnyire fotók készítésének a helyszínéül szolgál.
A mentők munkáját nehezítette, hogy a szoros, amelyen a Mixnitzbach nevű patak keresztülfolyik, nehezen közelíthető meg. A mentést végzőknek a meredek sziklafalakon kellett leereszkedniük, vagy legalább egy órán át kellett evezniük a patakon, hogy a baleset helyszínére jussanak.
A mentésben a rendőrség és a szövetségi hadsereg négy helikoptere is részt vett, a hegyi mentők munkáját pedig az alpesi rendőrség, a vöröskereszt és a tűzoltóság is segítette. Egy felső-stájerországi speciális mentőcsoport működött közre abban, hogy a mentők a jéghideg vízből kiemeljék az egyik szerencsétlenül járt nő holttestét.
A Medve-szurdok Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgye, népszerű hely a túrázók körében. A helyszínt egy időre lezárták.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?