NÍNÓ

Túltolták a gyógyszertárak a fájdalomcsillapítót, ez lett a vesztük

Négy magyarországi gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). A gyógyszertárakban több esetben is vény nélkül adtak ki vényköteles gyógyszereket.
  • Szerző: Ripost

Listát tett közzé honlapján az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). A lista alapján 4 gyógyszertárat, a csengeri Patika Csengert, a porcsalmai Patika Porcsalmát, a rozsályi Erdőhát Gyógyszertárt és a debreceni Sas Patikát is bezárták. A tisztigyógyszerészek ugyanis az ellenőrzések során azt tapasztalták, hogy az említett patikákban vény nélkül adtak ki betegeknek fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszereket, antibiotikumokat, szteroidos gyulladáscsökkentő injekciókat és altatókat. 

Az észak-alföldi régióban működő gyógyszertárak összesen 20 ezer doboznyi receptköteles gyógyszert adtak ki vény nélkül, ezért a hatóság 21 millió forintnyi bírságot szabott ki a négy patikára. Ám a legnagyobb probléma, hogy Porcsalma és Rozsály lakosai most gyógyszertár nélkül maradtak. 

Az OGYÉI tájékoztatta a két gyógyszertár nélkül maradt település polgármestereit a határozatról, ugyanakkor jelezte, hogy partnerek a probléma mielőbbi megoldásában. 

Az OGYÉI az elmúlt három évben hét gyógyszertár engedélyét vonta vissza.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?