NÍNÓ

Tömeggyilkosság Szeged közelében

Nem tetszett fia menyasszonya, ezért kiirtotta az egész családot egy őrült férfi Szeged közelében...
  • Szerző: Ripost

Hat emberrel, majd saját magával is végzett egy 55 éves férfi a szerb-magyar határhoz közel eső, Szegedtől alig 15 kilométerre fekvő vajdasági Martonoson vasárnap, fia lakodalma után - közölte a szerb belügyminisztérium.
A közlemény szerint a férfi egy vadászpuskából több lövést adott le a 25-74 éves áldozatokra. A belügyi tárca szerint feltételezhetően "megromlott családi viszonyok" állhatnak a tragédia hátterében.

Kiirtotta a menyasszony családját is

A vőlegény apja - a belgrádi Blic című napilap értesülése szerint - meggyilkolta a 25 éves menyasszonyt és annak szüleit, valamint saját feleségét és annak szüleit. Fia nem tartózkodott a helyszínen a gyilkosság időpontjában.

A férfi állítólag ellenezte fia esküvőjét, mert

"nem tetszett neki a menyasszony",

a szombati lakodalomban sokat ivott, vasárnap, a lakodalom után kezdett lövöldözni.

Az erősen ittas Rade Šefer fia esküvőjét követően, vasárnap délelőtt megölt hat embert, majd magával is végzett, mert nem tetszett neki a menye. A férfi előbb Martonoson ölt, itt agyonlőtte menyét, feleségét és annak szüleit, majd Oromra ment, ahol megölte nászait, majd öngyilkos lett.

A garázsban bújtak el

A vőlegény és egy gyermek túlélte a tragédiát, mivel a garázsban tartózkodtak, amikor megjelent a gyilkos apa, aki a lövöldözés végén magával is végzett. Újabb hírek szerint van egy további súlyos sérült is, akit ezekben az órákban műtenek a szabadkai kórházban. A rendőrség azt is vizsgálja, vajon a gyilkos valóban önmagával végzett, vagy esetleg más végzett vele.

A martonosiak azt mondják, a gyilkos családja paprikatermesztéssel foglalkozott, dolgosak, szorgalmasak voltak, senki sem vette észre, hogy a családban bármilyen probléma lenne.

Divat a családirtás

A szerb sajtó a hírrel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy Szerbiában a legutóbb 2013 tavaszán történt hasonló eset, amikor tizenhárom ember életét oltotta ki egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvő Mladenovac közelében, Velika Ivancán. A férfi lőfegyverből nyitott tüzet a szomszédaira, megölt hat férfit és hat nőt, illetve egy gyereket, majd megpróbálta megölni saját feleségét, és végezni akart önmagával.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?