NÍNÓ

Tolna megye: különös rekord született szombaton

Pár óra alatt több mint 80 szabálysértőt kaptak el a rendőrök.
  • Szerző: Ripost

A megye teljes területén nagy létszámú egyenruhással találkozhattak a közlekedők szombat délelőtt és kora délután. A rendőrök – a közlekedés-biztonsági helyzet javítása érdekében – ezúttal elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem használták biztonsági övüket. Az egyenruhások a megye útjain néhány óra alatt 63 személlyel szemben intézkedtek a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt. Az ellenőrzések során voltak, akik a sebességhatárokat nem tartották be, de akadt ittas járművezető és piros lámpán áthaladó autós is. A rendőrök összesen 86 személlyel szemben intézkedtek különböző szabályszegések elkövetése miatt.

Fotó: Police

Az ellenőrzésekre többek között azért volt szükség, mert május utolsó hetében több súlyos baleset is történt a megye útjain, valamint azért, mert az elmúlt évben több, halálos balesetben elhunyt személy nem használta a biztonsági övét.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatának fontosságára. Sajnálatos tény, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos- vagy akár halálos sérülések kockázata. Az ellenőrzés céljával egyezően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

A közutak biztonságát és mások életét veszélyeztetők a jövőben is határozott rendőri fellépésre számíthatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?