NÍNÓ

Többször kiadta albérletét, lebukott a férfi

A kauciót és a bérleti díjat is elkérte a 46 éves csaló, több embert is átvert, amikor a tulaj tudta nélkül adta ki ugyanazt a lakást.

A csebényi férfi Kaposváron bérelt egy lakást, majd úgy döntött, hogy pénzt is szerez belőle:  a tulajdonos nevében egy helyi asszonynak adta ki.

Szerződést is kötött vele és meg is kapta a kauciót és a bérleti díjat. Ez nem volt elég a 46 éves férfinak: később ugyanezt a lakást szóbeli szerződéssel

egy kaposvári párnak is kiadta,

akiktől szintén előre kérte a pénzt. A megvezetett albérlők csak később szembesültek azzal, hogy a csaló nem a tulajdonos.

A Kaposvári Rendőrkapitányság a napokban fejezte be a nyomozást az albérletcsaló ügyében, az iratokat a helyi ügyészségnek adták át.

Nem azé a lakás, aki ki akarja adni

Még a 90-es években élte aranykorát ez a trükk, de most újratöltve ismét megjelent az ingatlanpiacon: a hírek egyre több csalóról számolnak be, akik tulajdonosnak adják ki magukat, így szerezve pénzt a lelkes bérlőjelöltektől.

Persze az előleg kifizetése után a barátságos tulajdonos soha többé nem elérhető, a csalódott bérlőjelöltek pedig csak bosszankodni tudnak. A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy

minden esetben győződjön meg az érdeklődő, hogy a valódi tulajjal folyik-e a tárgyalás,

a helyrajzi szám alapján meg lehet nézni a tulajdoni lapot, pénzt pedig csak akkor szabad átadni, ha a bérlő kezében a lakáskulcs.

És ezeket olvastad már?