NÍNÓ

Több mint száz milliótól fosztották meg az örököst, lebukott a magyar ügyvéd

Egy cég ügyvezetőjének a halála után elcsalta társaival az örökséget.
  • Szerző: Ripost

A Győri Járási Ügyészség minősített csalással és közokirat hamisítással vádol három elkövetőt – köztük egy ügyvédet -, akik egy szombathelyi székhelyű kft. ügyvezetőjének halála után, hamis okiratokat készítve 118,4 millió forintos örökségétől fosztották meg a néhai ügyvezető korábbi kapcsolatából született fiát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádirati tényállás szerint a cég ügyvezetője és fele részben tulajdonosa 2016 nyarán váratlanul elhunyt. Ekkor a néhai ügyvezető élettársa, kettejük közös, nagykorú fia és a cég képviseletét cégeljárásokban ellátó ügyvéd hamis tartalmú üzletrész értékesítéséhez és új ügyvezető választáshoz szükséges okiratokat készítettek.

Ezek tartalma szerint a néhai ügyvezető a halála előtt négy nappal üzletrészét élettársának értékesítette, új ügyvezetőként pedig közös fiukat jelölték meg.

Az okiratok bekerültek a cégnyilvántartásba.

A hagyatékból ezáltal a cég 236,8 millió forint értékű üzletrésze kimaradt, így a néhai ügyvezető korábbi kapcsolatából született fia abból nem örökölhetett.

A vádlottakkal szemben a terhükre rótt bűncselekmények miatt tizenegy év szabadságvesztés is kiszabható. az ügyészség azonban beismerés és tárgyalásról való lemondás esetére – egyebek mellett – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte.

És ezeket olvastad már?