NÍNÓ

Terhes nő ütötte el a szervátültetésre felajánlott kislányt

Egy hat hónapos terhes kismama ütötte el azt a kislányt, akinek szerveit szülei felajánlották. Mellette ült két éves gyereke is.

Balatonfüreden mindenki erről a tragédiáról beszél. Hogy lehetett negyven kilométeres sebességgel úgy elütni a biciklivel az út szélén várakozó kislányt, hogy ennyire súlyos agysérülést szenvedjen!

Testvére szeme láttára

A Bors tudósítás szerint a balatonfüredi Völgy utca ma már megint gyerekzsivajtól hangos. Itt él az a család, amellyel a hétvégén szörnyű tra­gédia történt. A legidősebb, 13 éves testvért, Brigittát, és a középső, 9 éves Edinát egy kereszteződésben ütötte el egy autós. Edinát érte a végzetes sérülés. Testvére, Brigi sírva emlékszik:

Apu, nem mi voltunk a hibásak!

- aztán egy gyertyát gyújt testvére emlékére...

A járdáról sodorták el őket!

Az egyik szomszéd így látta:

A gyerekek megálltak a kereszteződés előtt. Lent volt a lábuk a földön, nem igaz, hogy kihajtottak az útra.

Át akartak menni a túlsó oldalra a Noszlopy utcán keresztül. A közeli játszótérre tartottak. A szemtanú szerint a gázoló nem a megengedett 40 km/órával hajtott. A biciklik elejét sodorta magával.

Kismama a gázoló!

A Bors információi szerint a kocsit egy 30 év körüli 6 hónapos terhes kismama vezette. A hátsó ülésen utazott vele a 2-3 év körüli gyermeke is.

Edinát a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel vitték a győri kórházba. Ott több életmentő műtétet is végrehajtottak rajta, sajnos hiába. A feje sérült meg, a bal agyféltekéjén szilánkosra tört a koponyája. Edinán már nem lehetett segíteni, vasárnapra agyhalott állapotba került. A szülőknek szörnyű döntést kellett hozniuk, de végül beleegyeztek a szervátültetésbe.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?