NÍNÓ

Szuperhősöst játszott a négyéves kisfiú, kiugrott az erkélyről

Súlyos sérülésekkel került kórházba az a négy és fél éves kisfiú, aki szuperhősöst játszott, és amikor az édesanyja kiment a szobából, kiugrott első emeleti lakásuk erkélyéről. A 25 éves háromgyerekes anyát gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják.
  • Szerző: Ripost

Nem kellett hozzá sok idő, hogy a négy és fél éves kisfiú veszélybe kerüljön. Elég volt az anyukának csak néhány percre kimennie a fürdőszobába, hogy megtörténjen a baj.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 25 éves anyuka egyedül volt otthon három kicsi gyermekével 2019 júniusában. A középső gyermeke, egy négy és fél éves kisfiú ekkor már több napja mondogatta, hogy repülni fog, de az asszony ennek nem tulajdonított különösebb jelentőséget. A gyermek máskor is fantáziált, így például azt, hogy szintén egy filmbeli hőshöz hasonlóan a falon fog ugrálni.

Fotó: Pixabay Illusztráció

A nő kora délután teregetni akart, és karján legkisebb gyermekével a ruhákért a fürdőszobába ment, miközben a sértett és annak hat éves bátyja a talajtól közel négy és fél méter magasságban lévő erkélyen maradt, ott játszottak.

A kisfiú kihasználta a szülői felügyelet hiányát, a ruhaszárítót elhúzta, majd előbb az erkélyen lévő asztalra, azután az egy méter magas korlátra mászott, és, hogy az utánozni kívánt szuperhőshöz hasonlóan repüljön, a korlátról leugrott.

Fotó: Pixabay

A gyermek a földnek csapódása következtében nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A Pápai Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat az anya ellen, a tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban a vádlott próbára bocsátására tett indítványt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?