NÍNÓ

Szörnyű baleset: vészfékezés miatt sérült meg súlyosan a nógrádi néni

Másodfokon 2 év 3 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték azt a 28 éves salgótarjáni férfit, aki kocsijával a 21-es főúton egy autóbusz elé fordult.
  • Szerző: Ripost

A férfi még tavaly júniusban Vizslás-Újlakon Hatvan felé haladva egy út torkolatában kívánt visszafordulni, eközben nem adott elsőbbséget egy menetrend szerint közlekedő busznak, a buszsofőr ezért vészfékezett és balra kormányozva megállította az autóbuszt. A hirtelen fékezés következtében egy idős nő kiesett az üléséből, az autóbusz lépcsőjére zuhant és súlyos koponyasérülést szenvedett.

Az autóbusz vezetője leszállt a buszról és a férfi kocsijához ment, közben közölte, hogy egy utasa megsérült, ezért mentőt kell hívni és értesíteni kell a rendőrséget. Erre a sofőr, aki ki sem szállt autójából, elhajtott a helyszínről.

Az ügyben első fokon eljáró Salgótarjáni Járásbíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a vádlott felfogta volna, hogy sérült van a buszon, ezért őt a segítségnyújtás elmulasztásának vádja alól felmentette, csak a közúti baleset okozása miatt ítélte a férfit 8 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre, és 1 év 6 hónap közúti járművezetésétől eltiltásra.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék azonban az ügyészi fellebbezéssel mindenben egyetértve kimondta a vádlott bűnösségét segítségnyújtás elmulasztásában is.

A férfi ugyanakkor további büntetésre is számíthat: a Salgótarjáni Járási Ügyészség a napokban ittas járművezetés miatt emelt vádat ellene, mivel idén májusban, már a fenti baleset okozása miatti elsőfokú elítélése után Salgótarjánban ittas állapotban közlekedett a testvére autójával.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?