NÍNÓ

Szélhámosnőt üldöznek Pesten

Előleget kér bútorra, lakásra, majd eltûnik a pénzzel. Összefogtak a károsultak!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Internetes apróhirdetéseken keresztül csap be embereket egy nő Budapesten. A trükkje mindig ugyanaz: különböző álneveken meghirdet valamit az interneten, majd előleget kér – és eltűnik a pénzzel. Sok tucat embert károsított meg.

Netes felhívás

Az interneten hívják fel a csalóra a figyelmet a károsultak. A nő most éppen egy ágyat hirdet eladásra, de azt végül sosem kapják meg a vevők. A szélhámos a pár tízezer forintos előleget viszont átveszi, majd elérhetetlenné válik. A %% felvette a kapcsolatot több áldozattal is, és kiderült: ugyanez a nő ugyanezt a trükköt százezres összegekkel, egy lakással is eljátszotta.

Elbukták az előleget

A hölgy átvette az ágyra a 35 ezres „foglalót” tőlem. Megbeszéltük az időpontot, hogy mikor viszem el az ágyat, de napokkal előtte eltűnt.

Nagy nehezen elértem, akkor azt mondta, kórházba került – mesélte J. Vivien a %%-nak. M. Edina szintén elbukta az előleget, őt hasonló szöveggel hitegette a szélhámos: azt mondta neki, hogy azért nem adta oda az ágyat, mert beteg volt, majd elvetélt, és nem tud mozogni…

Vivien nem hagyta magát: felhívást tett közzé az interneten, a rendőröket is kihívta, sőt, családostul elment a nő zuglói lakásához. Ekkor kiderült, a szélhámosnő már nincs az országban. Viviennek sikerült elérnie a nő nyugdíjas édesapját, aki azt mondta: a lánya Bécsben van, és ő már legalább 2-2,5 millió forint adósságot fizetett ki helyette.

A lakással is trükközött

Ez a nagy összeg úgy jöhetett össze, hogy a szélhámosnő az előleg-trükköt a lakásával is eljátszotta: albérletként hirdette meg, és kaucióként kért el több mint 100 ezer forintot az érdeklődőktől. Több tucatnyi károsult is lehet. - Tavaly ősszel szerettem volna kivenni a hölgy által hirdetett lakást. Fel is mondtam a korábbi lakásom, és 100 ezer forint foglalót adtam.

Az átvétel előtti napon azt állította, hogy kórházba került, most nem tudja átadni a lakást. Aztán hetekig nem is adta át. Volt feljelentés ellene, legalább 15-20 embert vert át

– mesélte a %%-nak Katatics Ernesztina, akit tanúskodni is behívtak a rendőrségre.

Elmentünk a budapesti, zuglói lakáshoz, aminek állítólagos kiadásával a szélhámosnő sok embert vágott át.

Hogy mit tudtunk meg a szomszédoktól, valamint hogy mit tesznek ma a károsultak, megtudhatja a hétfői napilapból!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?