NÍNÓ

Szekszárdi gyerekgyilkosság: ezt mondta a kriminálpszichológus

Kezdeményezi az ügyészség a szekszárdi gyerekgyilkosság feltételezett tettesének, a 19 éves Daninak a letartóztatását. A fiú a börtönből üzent édesanyjának: "A túlvilágon találkozunk", amiből arra lehet következtetni, hogy öngyilkosságra készül.
  • Szerző: Ripost

Az ötéves áldozat szülei teljesen kiborultak.

„Hétfőn vittük volna a kislányunkat először óvodába, nagyon készült rá” – mondta a %%-nak  a kis Leonette édesapja. „Vettünk neki új cipőcskét, naponta megkérdezte, mikor veheti már fel. Várta a gyerekközösséget, a tanulást, nagyon értelmes kislány volt” – csuklott el az apa hangja.

A kriminálpszichológus szerint elképzelhető, hogy unokatestvére eredetileg nem akarta megölni a kislányt, úgy képzelte, hogy a szexuális játszadozásnak nem lesz következménye, és akkor eshetett pánikba, amikor a gyermek tiltakozni kezdett, esetleg kiabált. Végh József a részletek ismerete nélkül csak általánosságban mondta el, hogy azok, akik korábban erőszakos cselekedeteket követtek el, hajlamosak lehetnek arra, hogy máskor is erőszakkal rendezzék a konfliktust, különösen, ha a családjában is ezt látta.

„Erőszakhoz folyamodnak például olyan esetekben, amikor, félve az esetleges büntetéstől, nem akarják, hogy a tettük kiderüljön” – mondta a kriminálpszichológus, aki úgy értékeli, hogy a gyanúsított üzenete, amit édesanyjának küldött, sokkal inkább segélykiáltás, semmint fenyegetés.

„Ez nem feltétlenül csak a címzettnek, hanem a környezetnek is szól”

 

– tette hozzá Végh József. „A küldője valójában nem akar meghalni, de úgy érzi, nincs más kiút azok után, ami történt.”

 

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja a segélyvonalat: 116-123. Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről is hívható, mindkettőről ingyenes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?