NÍNÓ

Széfestől lopta el a főnöke pénzét egy kaposvári férfi

Előleget kért fizetéséből, majd vérszemet kapott és ellopta munkáltatója összes pénzét.
  • Szerző: Ripost

A 34 éves kaposvári férfi 2019 novemberében hegesztőként dolgozott egy helyi telephelyen. Mivel anyagi problémákkal küzdött, ezért előleget kért főnökétől, amit meg is kapott. A munkáltatója az irodájába hívta, majd a szekrénybe rejtett páncélkazettából kifizette a férfit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Csakhogy mivel látta, hogy több készpénz is van a széfben, a férfi kitervelte, hogy azt is megszerzi. Pár nap múlva, a munkaidő végén, az egyik udvari kamerát – az elkövetés megkönnyítése céljából – elfordította, majd az esti órákban visszatért, és az iroda ablakát betörve a csavarral rögzített, zárva lévő kazettát kirántotta a helyéről, hazavitte, és azt egy ácskalapáccsal kifeszítette. A széfben közel 1 millió forintot talált.

Annak érdekében, hogy eltüntesse a nyomait, a páncélkazettát és a felfeszítéshez használt eszközt később az otthonához közeli folyóba dobta. Az így megszerzett pénz nagy részét időközben elköltötte. A rendőrök emiatt a nyomozás során csak a folyóba dobott eszközöket lelték meg.

Az ügyészség a többszörösen visszaeső férfival szemben – amennyiben előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését – 3 évi börtönbüntetést és 4 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?