Létrehozva: 2021.05.25.

Borzalmas tragédia: részeg barátja vitte halálba a 14 éves fiút

Nyolc testvére és szülei gyászolják azt a 14 éves fiút, aki két társával együtt beült egy ittas barátjuk által vezetett autóba. Csabának nem volt jogosítványa, szülei járművét titokban kötötte el. Nagy sebességgel száguldott, nekicsapódott egy oszlopnak és többször megpördült. A hátul ülő Jocó kirepült a kocsiból. Esélye sem volt a túlélésre.

Csendben gyászoló családtagok állnak a Szabadegyháza határához közeli helyszínen. Többen mécsest gyújtanak, közben Jocóról beszélgetnek. Pénteken reggel még minden rendben volt, éjjel azonban visszafordíthatatlanul megváltozott a község legnagyobb családjának élete. József és Marika kilenc gyermeket nevelt, szombat hajnalban azonban a hetediket elveszítették egy súlyos baleset kö­vetkeztében.

Marika és József gyászolják gyermeküket. Az anya Jocó pulóverét húzta magára
Fotó: Bors

„Ezt nem úszhatja meg! Nem hagyjuk” – mondta el a Borsnak nem titkolt indulattal József, a gyászoló családfő. Csabáról, a baleset okozójáról beszél így, akitől a szülők mindig is tiltották 14 éves fiukat, ám ő úgy vélte, a nála egy évvel idősebb srácnak igenis vannak jó tulajdonságai, ezért ragaszkodott a barátságához.

Oszlopnak rohant az autóval

Jocó a hét utolsó munkanapján többedmagával egy születésnapi partira volt hivatalos. Úgy volt, hogy az egyik barátjánál alszik, ezért a szülők este normál időben mit sem sejtve nyugovóra tértek. A rendőrök hajnali egy órakor csengettek a családi házuknál, hogy Kovácsékkal közöljék a tragikus hírt.

A Bors megbízható forrásból megtudta: Csabát rendszeresen heccelték a haverok, hogy nem meri elvinni a szülei autóját. Éjjel a buliról hazament vacsorázni, majd, hogy a többieket fel ne verje a motorzajjal, kitolta a gépjárművet az udvarról az utcára, és csak ott taposott a gázra. Az egyik barátja mellé ült, másik kettő pedig hátra. Jocó az anyós­ülés mögött foglalt helyet és nem kötötte be magát.

A mama és egyik testvére siratja a kis Jocót
Fotó: Bors

Az ittas Csaba nagy sebességgel száguldani kezdett, nekicsapódott egy oszlopnak és az autó többször megpördült. Jocó ajtaja kinyílt, a fiú pedig kirepült az autóból. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A jogosítvánnyal nem rendelkező sofőr pánikba esett, ezért az aszfalton fekvő barátot hátrahagyva hazavitte az erősen roncsolódott, de üzemképes autót. Maga értesítette a rendőrséget, és biciklivel visszament a tragédia helyszínére. Útközben még találkozott az ugyanoda tartó egyenruhásokkal.

„Csabának ez nem az első balhéja volt. Úgy tudjuk, hogy többször is elvitte az autót” – jegyzi meg hangosan Marika, a halott fiú édesanyja.

Gyermeke pulcsiját hordja a mama

Jocó hatodik osztályba járt, az iskola mellett pedig tagja volt a helyi futballcsapatnak. A testvérével együtt játszott, sokak szerint fényes jövőre számíthatott volna.

„Igazi rosszcsont gyerek volt! Nem tudjuk feldolgozni az elvesztését! Szívesen vigyázott a kisebbekre, és örömmel tanítgatta őket szerelgetni. Örökre megőrizzük az általa bütykölt hangfalakat” – csuklik el József hangja, és megjegyzi: személyesen még nem kért tőle bocsánatot Csaba.

„Ugyanazt érdemelte volna, mint amit a fiamnak okozott az a felelőtlen, ökör gyerek! Jól teszi, ha nem lép ki az utcára” – gondolkodik hangosan fájdalmában a családját alkalmi munkákból eltartó férfi.

Jocót rengetegen gyászolják
Fotó: Bors

„Szerettem volna megnézni a kisfiamat, de a rendőrök nem engedték meg. Azt mondták, őrizzem meg úgy az emlékemben, ahogy utoljára, élve láttam” – zokog József, és felesége veszi át a szót. – „Soha nem ölelhetem már magamhoz a drága kisfiamat. Most az a pulcsi van rajtam, amiben Jocó utoljára iskolába ment. Kicsit rövid az ujja, de nem bánom. Legalább érzem a kisfia­mat. Igazából fel sem fogom, hogy meghalt. Folyamatosan arra gondolok, hogy még hazajön” – jegyzi meg Marika.

Megviselte a vétkes Csabát is a baleset

Csaba szabadlábon védekezhet. A kihallgatása után hazaengedték, így beszélhettünk vele és édesanyjával. Nyilatkozni nem szerettek volna, amíg az ügyvédjükkel nem konzultáltak, de az jól látszott, hogy a történtek mindkettejüket megviselték. Nem tagadták, hogy Csaba felelőtlenül viselkedett, de azt határozottan visszautasították, hogy a fiút egyesek gyilkosnak kiáltották ki.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

magyarnemzet.hu

Magyar szál is előkerült, olimpiai érmet is nyerhetünk a doppingbotrány miatt

life.hu

Alig ismerik a brit király család üdvöskéjét, aki "többet ér", mint Katalin hercegné gyerekei együttvéve

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

mindmegette.hu

9 krémes finomság, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni!

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Rohammentő érkezett egy iskolához: kizuhant egy 16 éves diáklány

NÍNÓ

Rohantak a mentők: súlyos baleset történt Budapest VII. kerületében

NÍNÓ

Felkavaró fotók: tragédia történt az M3-ason, rommá tört autó utasa halt meg

NÍNÓ

Kizuhant egy ember Csepelen

NÍNÓ

Egy nap alatt nyolc riasztás: holtan találtak egy embert a mentők

NÍNÓ

Több kilométeres a torlódás, járhatatlan a Megyeri híd

NÍNÓ

Brutális baleset történt az éjjel, elesett az M5-ös

NÍNÓ

Menekítik az embereket, felcsaptak a lángok Érden