NÍNÓ

Strandpapucsban fogták el a brutális gyilkost Alsónémediben

Alsónémediben bujkált az a férfi, aki Németországban kegyetlenül meggyilkolt egy 86 éves asszonyt.
  • Szerző: Ripost

Gyilkosság miatt kérték a német rendőrök a magyar kollégáik segítségét. Egy 24 éves román férfit kerestek, aki a megalapozott gyanú szerint társaival 2016 májusában Rajna-vidék-Pfalz tartományban betört egy egyedül élő 86 éves asszonyhoz. Brutálisan bántalmazták és értékei átadására kényszerítették. Majd az idős nőt életveszélyes állapotban magára hagyták, aki így belehalt elszenvedett sérüléseibe.

A 24 éves férfi társait a német rendőrök a gyilkosságot követően elfogták, a román állampolgárságú gyanúsított azonban ismeretlen helyre szökött, ezért vele szemben európai elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A magyar rendőrök a külföldi kollégáikkal folyamatosan egyeztetve a közösen megszerzett információkból megállapították, hogy a férfi Németország, Ausztria, Magyarország és Románia között váltogatja tartózkodási helyét. A magyar rendőröknek 2017. május elején olyan adat jutott a tudomásukra, amely szerint a keresett személy Magyarországra érkezett. A férfit összehangolt rendőri akció keretében 2017. május 15-én a koraesti órákban Alsónémediben elfogták, majd előállítását követően őrizetbe vették. Németországnak történő átadásáról a későbbiekben születik döntés - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?