NÍNÓ

Sorozatos robbantással fenyegetik a budaörsi áruházakat!

Az elmúlt hetekben összesen négy bombariadó volt Budaörsön, mindegyikben érintett az Auchan áruház. A környékbeliek egy volt alkalmazottra gyanakszanak.

A %% is beszámolt arról a bombariadóról, ami még április 2-án, szombaton volt. Akkor három áruházat, az IKEÁT, a Dechatlont és az Auchant kellett kiüríteni Budaörsön, több ezer embert evakuáltak az épületekből. Alig telt el pár nap, április 6-án újabb fenyegetést kaptak a rendőrök, a telefonáló ismét egy budaörsi helyszínt, az Auchan áruházat jelölte meg.

A vásárlókat azonnal kiterelték a szupermarket parkolójába, a rendőrség órákon át vizsgálta az épületet, de nem talált robbanószerkezetet.

A Pest megyei rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a napokban újabb fenyegető telefon érkezett a rendőrségre, ami ugyancsak a budaörsi Auchanra vonatkozott. Az ott dolgozók arra gyanakszanak, hogy egy korábbi alkalmazott lehet a riogató.

Nemcsak áprilisban, már februárban is volt itt bombariadó, sőt, a közeli Tescót is megfenyegették az év elején

- árulta el a %%-nak az áruház egyik eladója, aki nem tartja kizártnak, hogy valaki egy korábbi sérelmét akarja megbosszulni.

Biztos nem véletlen, hogy mindig az Auchan a célpont, akár egy volt munkatársunk is lehet a rejtélyes telefonáló

- találgatott a hölgy.

Tart a nyomozás

A %% úgy tudja, hogy a rendőrség még nem találta meg a robbantással fenyegetőző idegent, állítólag a korábbi hívás a III. kerületből, a másik a XII. kerületből érkezett, emiatt azt a két esetet a fővárosi rendőrkapitányság vizsgálja.

És ezeket olvastad már?