NÍNÓ

Se termék, se pénz – elfogták a rendőrök a netes csalót

A férfi álprofillal csapta be a gyanútlan vásárlókat.
  • Szerző: Ripost

Elkapták a redőrök a netes csalót, aki álprofillal fosztotta ki a vásárlókat Siklóson. A police.hu közlése szerint hiába várták vásárlók az előre kifizetett termékeket, a pénz eltűnt a termék pedig sosem érkezett meg. A férfire egy harkányi lakos tavaly decemberi feljelentése nyomán találtak rá a rendőrök. A. Attilára egy londoni székhelyű cégen keresztűl találtak rá. A férfri az prepaid és e-számlákkal foglalkozó cégen keresztűl hozott létre egy profilt, amit magyaroraszági bankszámlájával kötötte össze.

„Kiderült, hogy a gyanúsított több sértettet is megkárosított, de arra mindig vigyázott, hogy az értékhatár szabálysértésen belül, azaz 50 ezer forint alatt legyen” – olvasható a rendőrség közleményében, hozzátéve: a férfit végül egy dunaújvárosi autómata felvétele buktatta le.

„A kicsalt értékek 20-25 ezer forint közötti összegek voltak. Internetes oldalakon a csaló olyan eszközöket, például játékokat, legót és horgászfelszereléseket árult, ami népszerű a vevők körében, és várható volt, hogy azonnal jelentkeznek rá” – mondja Takács Olívia zászlós. A 37 éves férfi az internetről töltötte le az áltermékeket, amikről végül megállapodott a vevőkkel, hogy postai úton vagy egy csomagautómatán keresztűl átvehetik azokat. A. Attila végül a pénzt becsebelte, és nyom nélkül eltűnt.

Netes csalót fogtak a rendőrök.

A. Attilát egy külföldi cégen keresztűl buktatták le. A férfi álprofillal csalt ki pénzt a csanútlan vásárlóktól. Fotó: police.hu

A csalást jól kitervelte a férfi: a Dunaújvárosi Rendőrfőkapitányság közlése szerint a férfi több mobiltelefont is vásárolt, de a bankszámlához tartozó kivonatokra és bankkártyákra is bukkantak a lakásán.

A. Attila elismerte tettét. A férfit a rendőrség szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítja és ezenkívül további 14 sértett mellett egyéb hasonló bűncselekményekkel kapcsolatban is részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. Szabadlábon védekezik.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?