NÍNÓ

„Roland szemébe néztem, és újra összeomlott az életem” – Csenge édesanyja végig akarta járni lánya utolsó útját

Az édesanya szerette volna végigkövetni a helyszíni tárgyalást, de B. Rolandot meglátva rosszul lett.
  • Szerző: ripost

Összeomlott a helyszíni tárgyalás elején a Borsodnádasdon meggyilkolt K. Csenge édesanyja.

Az asszony képtelen volt tartani magát, amikor a feltételezett gyilkos, B. Roland szemébe nézett.

„Nagyon szerettem volna végigjárni Csengém utolsó útját, de amikor megláttam a gyilkosát, mentőt kellett hívni hozzám. Roland szemébe néztem, és újra összeomlott az életem...” – mondta el a Blikknek a lány édesanyja, Farkas Róza.

Fotó: tv2

A helyszíni tárgyalás célja az volt, hogy a bíróság minél pontosabb képet kapjon a történtekről, ezért egy Csenge testméreteihez hasonló bábut használtak, és a megfelelő időjárási körülmények miatt pontosan este héttől éjfélig tartott a helyszíni bejárás.

Az ügyészség szerint a fiatalok 2017-ben valamin összevesztek, a fiú megverte Csengét, majd az eszméletlen lányt fejjel lefelé egy vízzel félig teli aknába dobta, ahol megfulladt. Ám B. Roland állítja, hogy a randevú után elváltak. Csengét már összeverve találta, s mivel attól félt, hogy már halott, és őt vádolják majd, ezért tüntette el a testet.

Az első fokon eljáró bíróság a fiatalember verzióját fogadta el, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt mindössze 4 évnyi szabadságvesztésre ítélte, sőt, az előzetesben letöltött ideje miatt a bíróságról már szabadon távozhatott. Az ítélet országszerte óriási felháborodást váltott ki, és az ügyészség sem nyugodott bele a döntésbe. Így került másodfokra az ügy, a Debreceni Ítélőtáblához.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?