NÍNÓ

Részegen nyúlta le a barátja kocsiját

A fiatalkorú hortobágyi férfit a járási ügyészség közmunkára ítélné.
  • Szerző: Ripost

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a hortobágyi férfi ellen, aki a közös szórakozás után ittasan vezette a barátja gépkocsiját – írja honlapján Magyarország Ügyészsége.

A vád szerint a fiatalkorú vádlott, annak barátja, élettársa és még egy ismerős még tavaly augusztus 23-án, este, a sértett gépkocsijával Balmazújvárosra mentek szórakozni. Az éjszaka folyamán több vendéglátó egységben is megfordultak, a vádlott is és a sértett is fogyasztott szeszes italt.

Hajnalban a sértett rosszul lett, hozzá mentőt kellett hívni. A férfi az elszállítását megelőzően a gépjármű indítókulcsát a fiatalkorú vádlottra bízta, azonban az autó vezetésére nem adott engedélyt.

Képünk illusztráció/ Fotó: pixabay

Röviddel ezután a fiatalkorú férfi beült az autóba, beültette barátait is és azzal hazaindultak.

Másnap hajnalban a vádlottat a rendőrök megállították, igazoltatták, majd megszondáztatták. A vádlott ittasan vezette a személygépkocsit, illetve azzal a sértett tudta és beleegyezése nélkül közlekedett.

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján, a vádlottat halmazati büntetésül közérdekű munka büntetésre ítélje és határozott időtartamra tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

És ezeket olvastad már?