NÍNÓ

Rékasi motorja: robogónak tűnő vadállat

A kényelmes városi robogó könnyedségét és a teljes értékû túramotor adottságait egyesíti a Honda Silver Wing 600. Ilyen motorral balesetezett tegnap Rékasi Károly.

Stabil útfekvésű jármű

A Honda 2001-ben bevezetett Silver Wing motorja a szakértője szerint megbízható, kiforrott jármű. Hat deciliteres, egyhengeres motorja kerek

50 lóerőt és 54 Nm nyomatékot biztosít,

köszönhetően a négylyukú injektorokkal operáló, elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszernek és a kettős felül fekvő vezérműtengelynek. A tesztek azt igazolják, hogy a remek ergonómiájú motor robbanékonyan, élvezetesen vezethető, nem egészen 250 kilós menetkész tömege az alacsony tömegközéppont mellett stabillá is teszi. Különlges körülmények - Rékasi Károly baleseti szituációja ilyen volt - kellenek ahhoz, hogy egy ilyen jármű megbilenjen, felboruljon.

Jól gyorsul, keveset fogyaszt

A Silver Swing öt litert alig meghaladó átlagfogyasztása kedvezőnek mondható. A motor futóművét ugyanakkor inkább kényelemre, mint pengeélen történő motorozásra hangolták, így jobb, ha tulajdonosa csak kellő rutin birtokában teszteli határait.

A Honda Silver Wing nem csak dinamikájában, de biztonsági felszereltségében is a nagymotorok közé sorolandó: opcióként mindkét kerékre ható blokkolásgátlóval (ABS) is felszerelhető, ami segít a kontrollált megállásban, feltéve, ha a vezető a fékkart húzza, nem a gázt.  A Gold Wing modell autószerű kényelmet biztosít és rendelhető szupertúrázó kiegészítőkkel is.

Légzsákos változatot azonban nem gyáratnak belőle.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?