NÍNÓ

Rejtélyes csuklyás fantom garázdálkodik a Gellért-hegyen - durva fotók

A Gellért-hegy természetvédelmi övezetében egy rejtélyes alak mászott be az egyik társasház telkére, ahol komoly csonkításokat végzett. A lakók kiakadtak, az ügyben a rendőrség is nyomoz.
  • Szerző: Ripost

Láncfűrész zajára ébredtek a Gellért-hegyen lévő Orom utca lakói. Az egyik társasház kertjébe vasárnap éjjel egy feketeruhás, csuklyás férfi ment be, aki a 10 méternél is magasabb fenyőfákat kezdte el kaszabolni úgy, hogy az ott hagyott fák balesetveszélyesekké váltak.

„Vasárnap éjjel fél 12 körül hatalmas zajra riadtunk. Mikor kinéztem, egy fekete ruhás férfi rongálta a fákat a kertben egy láncfűrésszel. Több szomszéd is elkezdett ordítozni, hogy hagyja abba. A férfi megijedt és kimenekült a telekről” – meséli Szűcs Miklós, az egyik lakó. „Lementünk megnézni, mi történt, majd utánaszaladtunk, de a kis utcákban eltűnt a gazfickó. Az udvaron ránézésre is veszélyesnek tűntek a fák az akciója után, úgyhogy nem csak a rendőröket hívtuk ki, hanem a tűzoltókat is, hogy kivágják a veszélyessé vált fákat.”

A %Ripost% megkereste a ház közös képviselőjét, aki felháborodva mesélt a rongálásról:

„Nem ez az első eset. Egy éve valaki már megrongálta a fákat, de akkor végül nem derült ki, hogy ki okozta a kárt. Most ismét feljelentést tettünk, reménykedünk benne, hogy ezúttal kiderül, ki követte el ezt a gaztettet”

– nyilatkozta lapunknak Késmárki Anikó közös képviselő.

A 10-20 méter közötti magas, csaknem 50 éves fenyőfák senkit sem zavartak az Orom utcai társasház lakói közül, de rövid találgatás után felvetődik az emberben, hogy a feljebb található utcában élők házaiból a panorámát kitakaró fák nélkül jóval szebb lett a kilátás, s ezzel az ottani ingatlanok értéke is feljebb kúszhat, hiszen a hegyoldal  a Budai Várra néz…

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes kókusztekercs receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?