NÍNÓ

Rajtaütések Veszprém megyében, ezért szállták meg rendőrök a környéket

Az akció keretében több kábítószer kereskedőt is elfogtak, akik új pszichoaktív szert árultak, többek közt a gyerekeknek.
  • Szerző: Ripost

Egy 44 éves férfi tavaly ősztől egy bakonyi kisváros általános iskolájának szomszédságában és a település vonzáskörzetében élő fiatal- és felnőtt korú személyeknek adott el marihuánát és biofüvet. Utóbbival 14. életévüket be nem töltött diákokat is többször megkínált, akik közül voltak, akik a későbbiek során visszatérő vásárlójává váltak. A Veszprém megyei rendőrök idén április 17-én elfogták a zirci K. Dezsőt, előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra és kihallgatták. Õrizetbe vették, később előzetesbe került.

Az ügyben folytatott további adatgyűjtés eredményeként a nyomozók látókörébe került az a 28 éves hajmáskéri nő, akitől K. Dezső a bódító hatású szereket vásárolta. Emellett a hajmáskéri lakos március óta rendszeresen értékesített új pszichoaktív anyagokat fiatalok számára is, több alkalommal egy veszprémi iskola mellett. A veszprémi rendőrök összehangolt akció keretében a nőt június 5-én délután fogták el egy lakásban, ahol éppen a vásárlóit szolgálta ki. Előállították, kihallgatták és őrizetbe vették. Június 7-én a bíróság letartóztatta. A terjesztő otthonában tartott házkutatás alkalmával marihuánát találtak, és a lakásban elfogták a nő segítőjét, egy 19 éves fiút is.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy egy 30 éves kislődi férfi rendszeres vásárlója a hajmáskéri nőnek, de a beszerzett új pszichoaktív anyagot viszonteladóként Ajkán és a vonzáskörzetébe eső településeken árulja is, méghozzá sokszor egy általános iskola mellett. A férfit június 7-én előállították és kihallgatták.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a 28 éves nővel és a 30 éves kislődi férfival szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklás miatt folytat nyomozást, a 19 éves segítő férfi ellen kábítószer birtoklás miatt indult büntetőeljárás.

A bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozás során nagy számban kerültek látókörbe új pszichoaktív szer-, illetőleg kábítószer-fogyasztók. A rendőrök Veszprémből és vonzáskörzetéből a fenti személyeken túl  június 5-én tizennégy, június 7-én tizenhat személyt, míg Ajkáról és a környező településekről június 14-én további kilenc embert állítottak elő, közülük hetet kábítószer fogyasztás gyanúja miatt hallgattak ki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?