NÍNÓ

Rablógyilkosság Tatán: maszkos férfiak rohanták le éjjel az idős házaspárt

Az idős házaspár spórolt pénze miatt az éj leple alatt törtek be, de a lakók felébredtek a zajra. A négy évvel ezelőtt történtekért most végre felelősségre vonják a tetteseket.
  • Szerző: Ripost

Több ember ellen, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt a bíróság három férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 76 éves férfi és 70 éves felesége egy tatai családi házban lakott, nekik az egyik elkövető 2010-ben fát adott el, ekkor megfigyelte, hogy a sértettek lemezkazettában tartják a pénzt. Ez a férfi 2015 decemberében ismerősével arról beszélt, hogy honnan tudnának pénzt szerezni. Ekkor a férfinek eszébe jutott, hogy öt évvel korábban a sértettek házában látott készpénzt. Később a férfiak ismét találkoztak, ekkor már további két bűntársuk is jelen volt, akikkel megbeszélték, hogy a sértettek pénzét megszerzik.

A férfiak 2015. december 7-én, hajnalban érkeztek Tatára, ahol a tippet adó megmutatta a házat, és még egyszer elmagyarázta a társainak, hogy hol találják a pénzkazettát, majd a közelben várakozott. A három elkövető a kerítésen átmászott, az arcukra maszkot húztak, majd egyikük egy 56 centi hosszú feszítővassal az ablakot kifeszítette, de az berepedt, így az idős férfi felébredt, és a bejárati ajtót kinyitotta. Ekkor mindhárman rátámadtak, a konyhába lökték, feszítővassal ütlegelték, testszerte hosszasan rugdosták, ütötték. Ekkor megjelent az idős asszony, akit ketten több alkalommal, ököllel az arcán megütöttek. A férfiak elvették a sértettek ékszereit, és a lemezkazettában lévő pénzt, összesen 660.676 forint értékben, majd nejlonharisnyával megkötözték a házaspárt, összetörték a mobiltelefonokat, hogy a sértettek ne tudjanak rendőrt hívni, végül a bejárati ajtót kívülről bezárták.

Az idős férfi a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt. Az asszony maradandó fogyatékosságot eredményező szemsérülést szenvedett.

A büntetőeljárás ideje alatt a tippet adó férfi elhunyt. A főügyészség indítványára a bíróság három férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint egyaránt 10 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A bíróság megállapította, hogy két férfi feltételes szabadságra akkor bocsátható, ha a szabadságvesztésből legalább 30, illetve 25 évet letöltöttek, ugyanakkor a harmadik elkövetőt a bíróság kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A főügyészség két vádlott terhére súlyosításért fellebbezett.

És ezeket olvastad már?