NÍNÓ

Próbára tette a rendőröket is, magyarul és angolul sem tudott a bejelentő

Az erős fájdalmakkal küzdő férfit nem értették a rendőrök, de gyorsan sikerült megoldaniuk a problémát.
  • Szerző: Ripost

Segélykérés futott be február 6-án este az Országos Rendőr-főkapitányság Miskolci Hívásfogadó Központjának operátorához – írja a police.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

A vonal másik végén férfi csak annyit mondott a telefonba, hogy „turkish problem” és „ambulance”. Az angolul beszélő kollégák sem jártak sikerrel, a török férfi csak saját anyanyelvén tudott kommunikálni.

A hívásfogadók próbálták bemérni a pontos koordinátákat, a helymeghatározás alapján a férfi egyértelműen a Pest megyei Üllő település környékén tartózkodott. Az operátorok minden követ megmozgattak, a török nagykövetségtől kezdve a török étteremig mindenkit megpróbáltak elérni, hátha sikerül megérteni az egyre rosszabb állapotban lévő férfit. Végül internetes fordító segítségével sikerült megtudniuk, hogy egy IVECO típusú török kamionban ül.

A talpraesett hívásfogadóknak mindent bevetve sikerült elérniük egy török tolmácsot is, akivel azonnal konferenciahívást kezdeményeztek. Közreműködésével kikérdezték a bajba jutott embert, aki mint kiderült, egy vaskapuval bezárt telephely udvarán tartózkodott. A mentésirányítással felvették a kapcsolatot, a hívás 70. percében megérkeztek a mentők és kórházba szállították az erős hasfájásra panaszkodó férfit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?