NÍNÓ

Örökre eltilthatják a vezetéstől a fonyódi ámokfutót

Egyszer már bevonták a jogosítványát pszichotikus tünetei miatt, most azonban újra a volán mögé ült. A nő rövid időn belül elsodort egy autóst, elütött egy biciklist, majd a partoldalra sodródott kocsiját maga mögött hagyva elsétált.
  • Szerző: Ripost

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki vezetésre alkalmatlan pszichés állapotban okozott balesetet Fonyódon, majd segítségnyújtás nélkül a helyszínt is elhagyta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az asszony – akinek a vezetői engedélyét pszichotikus tünetei miatt már korábban visszavonták – 2019 augusztusában Fonyód „Lakó- és pihenőövezet” táblával védett részén, egy strand melletti utcában – a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel – közlekedett a gépkocsijával, amikor megkezdte az előtte haladó autó előzését, melyben négyen utaztak. Az előzés során nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért nekiütközött az előzött gépkocsinak, melyet ugyan észlelt, de lassítás nélkül továbbhajtott. A másik gépkocsiban ülő négy fiatal sérülés nélkül megúszta az esetet, az autójukban viszont anyagi kár keletkezett.

Fotó: Pixabay

Az ámokfutó alig pár száz métert tett meg a baleset után, amikor áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol ekkor három kerékpáros közlekedett. A kerékpárosok észlelték a nagy sebességgel közeledő autót, ezért közülük ketten a kerékpárjukat hátra hagyva a járdára menekültek, de harmadik társuknak már nem volt ideje kitérni, így a nő a biciklijével együtt elütötte.

Ezután ismét segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt, azonban nem jutott messzire, mivel az egyik gumiabroncsa kilyukadt, illetve – miután visszatért a saját sávjába – túlkormányozta a gépkocsiját, és felhajtott az úttest jobb oldalán lévő partoldalra, ahol leszakadt a lökhárítója. Az út melletti fás-bokros részen hagyta az autóját, azonban a fonyódi rendőrök rövid időn belül azonosították és még aznap este elfogták.

Fotó: Pixabay

Az elgázolt biciklisnak maradandó fogyatékossággal járó súlyos – többek között a sípcsont és az egyik kézcsont törésével, valamint idegsérüléssel járó – sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó nővel szemben börtön fokozatú – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett- szabadságvesztés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság az alkalmatlansága miatt végleges hatállyal tiltsa el őt a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?