NÍNÓ

Neten keresztül csalták el a 11 éves csepeli kislányt

Egy 15 éves szlovákiai magyar fiú csábíthatta el a 11 éves N. Dorottyát, aki csütörtök délelőtt indult Szlovákia felé. A fiatalok egy internetes alkalmazáson keresztül ismerkedtek meg, a határon innen és túl is keresték őket.
  • Szerző: Ripost

Aggódás, félelem és bűntudat keveredhetett a szülőkben, akiknek csütörtök délelőtt szökött el a 11 éves lánya, N. Dorottya. A kiskamasz a csepeli Kossuth Lajos utcai panelház negyedik emeletén összepakolt piros bőröndjébe és válltáskájába, majd pénz, mobil és iratok nélkül elindult otthonról. Úgy tudni, Dorottya egy Tiktok nevű mobilalkalmazáson keresztül ismerte meg a 15 éves szlovákiai magyar fiút, K. Krisztiánt.

Látták a szlovákiai magyar fiút Csepelen

Elkerekedett az egyik szomszéd szeme, miután a %% újságírója megmutatta neki a lányt szöktető fiú feltételezett fotóját.

„Én ezt a gyereket többször is láttam már itt, az eltűnt lány társaságában!” 

– mondta Szentei Zsolt, majd így folytatta: – Úgy tudom, a lány édesapja külföldön dolgozik, a nagymama pedig nemrég kórházba került, azóta kissé szétszórt lett a most eltűnt gyerek” – magyarázta a férfi.

Az Eltűnt személyek keresése Facebook-csoport információi szerint a fiatalokat előbb Óbudán, majd a határ túloldalán, a 63-as úton Komáromnál látták, ahonnan Pozsony felé akartak menni.

Megszólalt a nagynéni

A %% telefonon érte utol az eltűnt lány nagynénjét, Nagy Brigittát, aki így mesélt az előzményekről:

„Dorottyához már egy hónappal ezelőtt is eljött a fiú, de a lány édesanyja elküldte, gyermekének pedig megtiltotta, hogy találkozzanak. Ám a kamasz titokban továbbra is írt a kislánynak. Csütörtökön az édesanyának be kellett mennie a munkahelyére, ezért egy időre egyedül hagyta a lányát, aki akkor indult el otthonról” – közölte lapunkkal Dorottya nagynénje.

Tudatosan rejtőzködtek

A lány nem vitt magával mobiltelefont, a fiú pedig törölte magát a Facebookról, vagyis megpróbáltak minden digitális lábnyomot eltüntetni, hogy ne bukkanhassanak egykönnyen a nyomukra.

Bár péntek reggel felröppent, hogy megtalálták az eltűnt lányt, a bejelentésről csakhamar kiderült, hogy álhír volt. Szerencsére kevesen ültek fel a hamis bejelentésnek. Lapzártánkkor viszont befutott a jó hír: meglett Dorottya! A rendőrség is levette a honlapjáról a keresett személyek közül a 11 éves barna hajú lány eltűnéséről szóló felhívást.

Hogy miért szöknek el a kamaszok? Erre a kérdésre kerestük a választ a kriminálpszichológussal. A részleteket megtalálod a %% napilap szombati számában. Keresd az újságárusoknál!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?