NÍNÓ

Halálház Nagykanizsán: mindenki gyászol, tizennyolc ember lett rákos

A lakók szerint a pincében levő trafó okozza a bajt, ami nem kicsi: szinte nincs olyan lakó, aki ne vesztette volna el valamelyik szerettét.
  • Szerző: ripost

Eddig összesen tizennyolcan haltak meg abban a nagykanizsai ingatlanban, amit a helybéliek már csak halálháznak neveznek.

A lakók szerint a pincében levő trafó sugárzása okozza a folyamatos tragédiákat, ám a tisztiorvosi szolgálat ezt nem látta bizonyítottnak.

„Akkor kezdtünk pánikba esni, amikor a szomszéd lépcsőházban meghalt a Magdi és az András. Őket követte a velem szemben lakó Gizi néni, Kovács néni, aztán az Ilike, majd a Nusika és a Lajos. Ők mindketten leukémiában haltak meg” – mondta el a Borsnak egy neve elhallgatását kérő lakó.

Tóth Tamás zenész ugyanabban a lakásban él, ahol az édesanyja pár éve rákban elhunyt.

„Hát persze, hogy azonnal elköltöznék, de eladhatatlanok ezek az ingatlanok. Miután eltemettem az édesanyámat, a földszinten élő házaspár is megbetegedett. Az új lakók utólag jöttek rá, hogy egy trafóállomás zümmög az ágyuk alatt. Csapot-papot hátrahagyva kiköltöztek külföldre” – árulta el a lapnak a férfi.

A lakók teljesen kétségbeestek, főleg, mivel nem látnak esélyt arra, hogy a trafót elvigyék a házból, így csak a kínzó kétség marad: vajon ki lesz beteg legközelebb?

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?