NÍNÓ

Most a NAV csapott le a szcientológusok székházában

A szerdai rendőrségi razzia után csütörtök reggel több NAV-os autó és egyenruhások szállták meg a szcientológusok székházát. Úgy tûnik, összehangolt akciót hajtanak végre a hatóságok emberei.
  • Szerző: Ripost

Ezúttal a NAV csapott le a szcientológusok Váci úti székházában. Csütörtökön reggel több

Nemzeti Adó-és Vámhivatal feliratú autó, és egyenruhás érkezett a központ elé,

a NAV nyomozói pedig órák óta az épületben dolgoznak.

Tegnap a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai már több doboznyi anyagot foglaltak le és szállítottak el, vélhetően ma a NAV munkatársai teszik ugyanezt. A székház továbbra is kordonnal van körülkerítve, és sem az épületbe, sem az előtte futó szervizútra nem engednek be senkit.

Mint azt a %% megírta, 50-60 rendőr tartott razziát a székházukban szerda reggeltől, a nyomozók éjszakába nyúlóan dolgoztak benn az épületben.

Ismeretes, hogy az  Adatvédelmi Hatóság tavaly decemberben már két alkalommal  razziázott rendőri közreműködéssel a magyar szcientológusok  Váci úti székházában, illetve nyíregyházi "missziójuknál", ekkor több teherautónyi(!), illegális adatot tartalmazó elektronikus, illetve papíralapú dossziét foglaltak le. A %% értesülése szerint a szerdai nagyszabású razzia ezzel a hónapokkal ezelőtt megindult  eljárással függ össze.

A %% úgy tudja, idén már a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya - a korrupció és gazdasági bűnözés alosztálya - is nyomozást folytatott a szcientológusok ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?