NÍNÓ

Mint egy akciófilmben: hős autós akadályozta meg a tömegkarambolt

Egy sofőr lélekjelenlétének és önzetlenségének köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia a sztrádán.
  • Szerző: WM

München közelében az A9-es autópályán egy Volkswagen feltűnően lassan hajtott a belső sávban, és többször nekiment a szalagkorlátnak is. Több autó is megelőzte, majd rádudálva, mutogatva kérdezték a sofőrtől, hogy miért nem húzódik inkább le. A Volkswagen mellett elhaladt egy Teslát vezető férfi is, ő azonban jobban megnézte magának a sofőrt.

Így vette észre, hogy a VW sofőrje eszméletlenül borult a kormányra, és képtelen irányítani az autóját. A hős sofőr gondolkodás nélkül értesítette a tűzoltókat és az autópálya hatóságokat. A 41 éves vezető azonban rájött, hogy nincs idő megvárni a segítséget, tennie kell valamit.

Nem törődve a károkkal, méregdrága Teslájával a Volkswagen elé vágott, majd folyamatosan lassított, és így megállította a másik autót.

A hős sofőr tudta, ha nem tesz valamit, nagy tragédia történik – írta a krone.at.

A rohammentők azonnal kezelésbe vették a férfit, akinek valószínűleg vezetés közben összeomlott a keringése. Az 57 éves férfit egy speciális klinikán kezelik, de már jobban van. 

A Tesla Motors alapítója, Elon Musk is reagált a történtekre. A Twitteren keresztül jutott el hozzá a hír, és a közösségi oldalon gratulált a Tesla-tulajdonosnak. Majd felajánlotta, hogy a cég azonnali hatállyal és minden költséget átvállalva megjavíttatja az autóját!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?