NÍNÓ

Mezőcsáti pincebaleset: ezért nem halt meg a másik kisfiú is

Még mindig kórházban ápolják a pincebalesetben meghalt mezőcsáti kisfiú barátját. Mint azt lapunk is megírta, a 9 éves Kevin 4 éves kishúgával és egy barátjával játszott az Arany János utcában, amikor a tragédia történt: beszakadt a szomszéd telken lévő 150 éves pince, egy leomló betontömb pedig végzett a kisfiúval.
  • Szerző: N.E.

A %% megtudta, az egyik gyerek annak köszönheti életét, hogy a tragédiában meghalt Kevin teste megvédte őt a hatalmas betondaraboktól.

"Amikor beszakadt a pince, Kevin kishúga oldalra esett, neki a keze tört el, a barátja pedig Kevin alá zuhant, ennek köszönheti, hogy életben maradt, mert a fiú felfogta a hatalmas ütéseket. A gyereket azóta is kórházban kezelik, a lába, keze és válla mellett belső szervei is sérültek. Kevinnek sajnos nem volt szerencséje" – mondta a %%-nak Barna Gyula, a meghalt kisfiú rokona. Hozzátette, a kislány már jobban van, ő hazamehetett a kórházból.

A múlt héten történt tragédia helyszínére úgy juthattak be a gyerekek, hogy a szomszédjukban található telken álló pincét hiányosan kerítették el. 

Úgy tudom, a telek tulajdonosa nem is tagadja a gyászoló szülők előtt, hogy hibás, ugyanakkor nem tud magyarázatot adni a történtekre. Mindenesetre a hatóság is azt mondta a családnak, ha a nagykaput elkeríti, nem történik meg a tragédia

– mondta a %%-nak a gyászoló rokon. Az ügyben kerestük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan azt a választ kaptuk: egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?