NÍNÓ

Menzamaffia? Kész krimi, ami egy rákospalotai iskola konyháján zajlik!

Állítólag zsákszámra lopták ki az iskolai menzáról az ételhez való húst. A kisiskolások sírva éheztek! A megvádolt konyhai alkalmazottak azóta rettegnek! Szerintük csak pár zsák száraz kenyérről volt szó. Az iskolaigazgató pedig bekeményít! Mi lehet az igazság?
  • Szerző: M. Elek

Mint ahogy korábban mi is megírtuk: Pintér Gábor rákospalotai alpolgármester borította a bilit. A Károly Róbert Általános Iskola igazgatójával közösen visszanézték a térfigyelő kamerák felvételeit, és azt látták, hogy a konyhai személyzet zsákokban és rekeszekben viszi ki az alapanyagokat a konyháról. (A menzás diákok szülei korábban szóvá tették, hogy nincs hús az ételben...) Ezután tettek feljelentést - írta korábban a figyelo.hu.

Csütörtökön viszont a Blikk egyik cikkéből kiderült, hogy csak néhány zsák száraz kenyér miatt hurcolták meg, és alázták porba azokat, akik lopási ügybe keveredtek a Károly Róbert Általános Iskolában. B. Ignácot és a konyhásokat végül azzal gyanúsították, hogy „2007. január és 2015. szeptember között az iskolából heti rendszerességgel, általában pénteken, az összegyűlt száraz kenyeret a zsákokban eltulajdonították".

Meghurcolták a dolgozókat

Az érintett alkalmazottak a Blikknek azt mondták, hogy a mai napig rettegnek. A rendőrség felforgatta a házukat, késő este jöttek értük, hogy elhurcolják őket a kapitányságra. Ráadásul a munkahelyükön is megbélyegezték őket, és a fizetésüket is 20 ezer forinttal csökkentették. Az ügyészség végül megszüntette ellenük a vizsgálatot.  

De hirtelen fordul a kocka!

Már éppen megsajnáltuk volna a szegény, meghurcolt konyhai alkalmazottakat, amikor az iskola igazgatója, Kovács Tibor reagált a médiában megjelent cikközönre a faktor.hu-nak.

Az igazgató, elmondása szerint, egy hónapja névtelen telefonhívást kapott. Egy ismeretlen férfihang közölte vele, hogy jó lesz odafigyelni a konyhára, mielőtt mindent szétlopnak.” 

Úgy döntött, hogy megfigyeli, mi történik a menzán. Mivel ő is ott étkezett, észrevette, hogy neki más tepsiből mérik az ételt, abból, amiben kellő mennyiségű hús volt. A gyerekek ételén azonban látszott, hogy igencsak kispórolták belőle az alapanyagokat.

Ezután az egyik megbízhatónak vélt kollégájához fordult, hogy segítsen kimenteni a biztonsági kamerás felvételeket, mielőtt eltűnnének.

„Ezeken szépen lehet látni, hogy mi történt. Meghatározott időpontokban és gépjárművekkel szisztematikusan loptak a menzáról. 

Azt az igazgató is elismeri, hogy ezen kívül a húslopásra nincs konkrét bizonyítéka, de csak azért, mert a tervezett rendőrségi tettenérés, érdekes módon, nem járt sikerrel, pedig az eset a rendőrök orra előtt történt.

Belső vizsgálatot rendeltek el. Egy embert kirúgtak, egyet pedig más munkakörbe és máshová helyeztek. A többieknek pedig csökkentették a fizetését. Ma csak az alapbért kapják, az e feletti jutalékokat megvonták tőlük. A rendőrség péntekre ígért tájékoztatást az ügyben.

A menzán pedig azóta van elég hús, és repeta is jut mindenkinek. Legalább a szülők elégedettek... Mi pedig várjuk a további fejleményeket!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?