NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak Nagykátára: gyakorlat közben halt meg egy diák

A 16 éves fiút már nem lehetett megmenteni, osztálytársait pedig mélyen megrendítette az eset.
  • Szerző: Ripost

Szakmai gyakorlat közben halt meg egy 16 éves diák Nagykátán. A gépi forgácsolónak tanuló fiú egy helyi vállalkozó üzemében sérült meg. Mentőhelikopter, rohammentő érkezett hozzá, de már nem tudták megmenteni. Osztálytársaival külön pszichológus foglalkozik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nagykátai szakiskola bejáratánál fekete zászlóval, bent a folyosón mécsesekkel emlékeznek a 16 éves Norbira. A fiú halála megrendítette az egész iskolát, közvetlen osztálytársai a csütörtöki napot az osztályfőnökükkel és egy pszichológussal töltötték – írja az ATV.

A fiú 10. évfolyamos volt, gépi forgácsolónak tanult. A középiskola első évében a gyerekek az iskolai tanműhelyben gyakorolnak, a második évtől azonban tanulószerződéssel, külső vállalkozásoknál töltik a gyakorlati időt mindannyian.

Norbi és két osztálytársa szerdán reggel 7 óra körül érkezett a munkahelyre, és szinte azonnal megtörtént a tragédia. A baleset a régi telefongyár területén, az egyik hátsó épületben történt. A fiú egy CNC gépen dolgozott, amikor megsérült.

A baleset körülményeiről senki sem akart beszélni, de úgy tudni, hogy egy hatalmas ütés érte a testét. Valami kirepülhetett a gépből. Rohamkocsi és helikopter is érkezett az üzemhez, a mentősök hosszan küzdöttek a fiú életéért, de nem tudták újraéleszteni.

„Én nem tudok ilyen balesetről, még olyan balesetről sem tudok ebben az intézményben, amikor komolyabb sérülés történt volna. Ez nem is az intézményt érintette, hanem külső képzőhelyen történt” – hangsúlyozta Ferenczi Norbert, a Ceglédi Szakképzési Központ kancellára.

Az ATV kereste az érintett külső képzőhelyet, hogy megtudják pontosan mi is történt, de egyelőre nem reagáltak.A tragikus baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja, egyelőre közigazgatási eljárásban. Ez azt jelentheti, hogy a fiú saját hibájából kerülhetett bajba és másnak nem volt köze a történtekhez.

És ezeket olvastad már?