NÍNÓ

Megtámadott egy nőt: a rendőrök egy napon belül elfogták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették azt a férfit, aki egy nővel próbált meg erőszakoskodni egy erzsébetvárosi társasház lépcsőházában.
  • Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére pénteken érkezett bejelentés, hogy egy nőt 10 óra 30 perc körül egy férfi megtámadott és erőszakoskodni akart vele, Budapest VII. kerületében.

A kiérkező járőröknek a nő elmondta, hogy éppen a kaputelefonon csengetett be, amikor egy férfi hátulról átkarolta, befogta a száját és az éppen kinyíló ajtón berángatta a lépcsőházába. A férfi ezt követően a nőt a földre rántotta, többször megütötte és ott erőszakoskodni próbált vele. A nőnek sikerült kiszabadulnia a férfi fogásából és felszaladt az emeletre, ahol segítséget kért, eközben az elkövető kimenekült a házból.

Az ügyben a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt indított eljárást, majd azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a budapesti 26 éves R. Andrást. A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottjai a férfit Budapest VIII. kerületében a Práter utcában 2019. szeptember 14-én elfogták.

Fotó: police.hu

A nyomozók a 26 éves R. Andrást szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

És ezeket olvastad már?