NÍNÓ

„Megöllek és a családodat is” – részeg férfi fenyegette meg a rendőröket

Megszegte a kijárási korlátozást a kondói férfi, majd még neki állt feljebb. Miután nem tudta lefizetni a járőröket, egyikük családjának a megölésével fenyegetőzött.
  • Szerző: Ripost

Barátjával indult rokonlátogatásra Radostyánba, később onnan tovább hajtott élettársa házához. Ám mivel már ittas állapotban volt, parkolás közben beleborult kocsijával az árokba. Később két, szolgálatot teljesítő rendőr vette észre a felborult kocsit és a mellette álló személyeket – írja az Ügyészség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Az intézkedés során kérdőre vonták őket, miért nem tartják be a kijárási korlátozást, majd megszondáztatták a sofőrt. Az ittas férfi eközben többször is pénzt kínált a kék ruhásoknak, csak nézzék el a vétségét. Ám ezzel semmit sem ért el, így durvább eszközökhöz folyamodott: szidalmazni és fenyegetni kezdte az egyikük családjának az életét. Sőt ökölbe szorítva maga elé emelte kezét és egy lépést tett az egyikük irányába, ekkor testi kényszert alkalmaztak vele szemben és megbilincselték.

Azonban a kocsiban sem nyugodott le a férfi, azzal fenyegette tovább a rendőröket, hogy meg fogja ölni őket.

A bíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést javasolta, mivel a férfi nem akart engedni a rendőri intézkedésnek, ráadásul többszörösen büntetett előéletű. Korábban szintén részegen követett már el fegyveres bűncselekményt. Az április 10-i ügy kapcsán azt is figyelembe vették, hogy nem tartotta be a férfi az állam által kiadott rendeletet.

A bíró április 13-án elrendelte a letartóztatását, de a kondói férfi fellebbezett az ügyben, így az ítélet még nem jogerős.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?