NÍNÓ

Megölése előtt rettegett barátjától a kőbányai lány - meg is kínozták

Órákkal a halála után találtak rá egy 23 éves kőbányai lányra, és első látásra egyértelmû volt, hogy gyilkosság áldozata lett. A tettes órákon keresztül kínozta a lányt, majd rázárta az ajtót. A Ripostnak a szomszédok számoltak be a történtekről. Csapó Dániel Márkot tegnap Frankfurtban letartóztatták.
  • Szerző: Ripost

Rendőrök lepték el kedden délután a fővárosi Kolozsvári utcát. A békés társasház ilyet még nem látott: holtan találták a 23 éves lakót, K. Katalint. A %% információi szerint a lány száját először betömték egy ruhával, hogy ne kiabálhasson, majd addig kínozták, amíg bele nem halt.

- Borzasztó ez az egész

– kezdte lapunknak Kata szomszédja.

– Látásból ismertük a lány barátját, sokszor járt ide. Az utóbbi hetekben viszont már nem voltak együtt, Kata szakított, hallottuk, hogy a fiú, Dani ezt nem nagyon tudta elfogadni. Folyamatosan zaklatta a lányt, amitől Kata egyre jobban kiborult. Korábban Daninak is volt kulcsa a lakásához, ezért néhány napja lecseréltette a zárat, hogy ne tudjon bemenni hozzá a fiú.

K. Kata az utcában lévő kisboltban dolgozott eladóként. Rettegett volt barátjától, és ezt megosztotta a munkatársaival is. Amikor zárat cseréltetett, adott kulcsot a boltban dolgozó barátnőinek és a lelkükre kötötte: ha nem menne időben dolgozni, akkor menjenek át hozzá és nézzék meg, minden rendben van-e.

 

- A házon lévő külső kamerák felvételei szerint már hétfő este eljött hozzá a fiú

– tudtuk meg egy asszonytól.

-  Kata éppen jött haza a munkahelyéről, pizzát rendelt. Mire hazaért, a pizzás és Dani is a kapuban várta. Átvette az ételt és Danival együtt mentek be a házba. Gondolom, ezért keresi a rendőrség a fiút...

Kata életének legrosszabb döntése volt, hogy egykori barátját beengedte. Többé nem jött ki élve a lakásából.

- Kedden délután három óra körül jött el a lakáshoz Kata kollégája, ugyanis a lány nem ment dolgozni

– meséli a szomszéd.

– Elfordította a kulcsot a zárban és benyitott: ekkor látta meg vérben fekvő, mozdulatlan barátnőjét, néhány lépésre az ajtótól, a folyosó és a konyha között. Azonnal hívta a mentőket és a rendőrséget. A hatóság a helyszínelés idejére lezárta az egész folyosót, a lányommal alig bírtunk bejönni a lakásunkba. Annyi vér volt a lakásban, hogy kifolyt az ajtó alatt! Úgy tudjuk, hogy a gyilkos sokáig kínozta a lányt. Betömte egy ruhadarabbal a száját és vágásokat ejtett a testén, én úgy hallottam, még a torkát is elvágta végül! Biztos végignézte, ahogy elvérzik és meghal, hiszen utána elvette a lány kulcsát és bezárta maga mögött a bejárati ajtót.

A rendőrség mindössze annyit közölt, hogy kedden délután 14 óra 11 perckor kaptak bejelentést a holttest megtalálásáról. A helyszíni szemle során kiderült, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta, ezért nyomozást indítottak, és ennek során megállapították, hogy a bűncselekménnyel Cs. Dániel gyanúsítható megalapozottan. Ellene országos körözést adtak ki.

A fiú barátai a %%-nak elmondták: mindannyian felkeresték a fiút.

- Mindannyian írtunk neki, hogy azonnal tisztázza magát, mert meg fogják lincselni - írta egy barátja kollégánknak. Barátságos, kedves és balhékerülő embernek ismerik a férfit. Ismerősei elképzelhetetlennek tartják, hogy gyilkolt.

A 23 éves Cs. Dániel ellen elfogatóparancsot, továbbá a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója soron kívül európai elfogatóparancsot adott ki. Szerda este fél hétkor Frankfurtban, egy bevásárlóközpontnál elfogták, A magyar hatóságok a férfi kiadatása érdekében a szükséges intézkedéseket megteszik - írja a police.hu.

 
 

És ezeket olvastad már?