NÍNÓ

Megfékezték a lángokat, kiderült, mi égett a Honvéd kórháznál

A legnagyobb délutáni csúcsforgalomban okozott káoszt egy építkezésen kitört tűz a Honvéd kórháznál. Csütörtök délután sűrű fekete füst lepte el a környéket, miután egy Gidófalvy utcai építkezésen lángra kapott a szigetelőanyag. A dugóban a tűzoltóautók csak a járdán tudtak haladni.
  • Szerző: Ripost

Fekete füstfelhő borította a Honvéd kórház környékén a Hungária körutat csütörtök délután. A Gidófalvy utcában egy építkezésen ütött ki a tűz. A információi szerint 5 raklap kátrány kapott lángra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A több emeletes épület tetején mintegy 1000 négyzetméteren kapott lángra a szigetelőanyag. Egy készülőben lévő ház gyulladt ki, nem tartózkodtak ott emberek, így személyi sérülés nem történt” – tudtuk meg Kisdi Mátétól, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjétől.

A tűzoltók nagy erőkkel a helyszínre siettek, ám azt alig tudták megközelíteni, mivel a forgalom állt a környéken. Így a fecskendőkkel felhajtottak a járdára, úgy siettek oltani.

A környékbeli lakásokban lakó embereket az utcára menekítették, mivel felmerült, hogy esetleg gázpalack is lehet a lángokban álló területen. A sűrű fekete füst nem kizárt, hogy egészségre veszélye anyagokat is tartalmazhatott.

„A tüzet eloltottuk, a füst pedig feloszlott” – nyugtatott meg mindenkit Kisdi Máté.

A tűzről készült videónkat itt nézheted meg:

És ezeket olvastad már?