NÍNÓ

Megdöbbentő új részletek a kecskeméti plázalövöldözésről

Testőrök őrzik továbbra is azt a nőt, akire volt élettársa egy sörétes puskából nyitott tüzet szerdán a kecskeméti Alföld Áruházban. Az itt vásárlók többsége csak félve mert beszélni az esetről, az áruház egyik eladója emlékezett vissza a szörnyû esetre.
  • Szerző: Ripost

Szirénázó rendőrautók lepték el szerdán a kecskeméti Alföld Áruházat, ugyanis egy férfi fegyverrel a kezében besétált és lövöldözni kezdett. A %% információi szerint az áruházban található bio bolt tulajdonosát, Cs. Zsuzsát érte a támadás, akit a volt párja, gyermeke apja akart kivégezni egy sörétes puskával. Még másnap is félve beszéltek a történtekről a vásárlók és az eladók.

„Én a szomszéd üzletben dolgozom” – kezdte egy hölgy.  „Szerintem mindenki sejtette, hogy valami rossz fog történni, hiszen a férfi már hétfőn bejött balhézni Zsuzsival. Annál a vitánál csak arra lettem figyelmes, hogy még ki se nyitottak az üzletek, máris nagy pakolászást hallottam. A szomszéd bio boltból jött a hang. Ezután éktelen üvöltés hallatszott. Mivel már akkor is szóbeszéd kelt lábra arról, hogy a bolt vezetője összeveszett az élettársával, a kislánya apjával, így rögtön tudtam, hogy ők vitáznak. Ezután Zsuzsa – gondolom joggal – felfogadott több testőrt is, hiszen attól félt, hogy a volt párja megöli."

Éppen pakolásztam az árut, amikor megláttam a férfit. Nagy léptekben bejött az ajtón, elhaladt előttünk és már fordult is Zsuzsi üzletéhez”

– mondta az eladó.

A %Ripost% beszélt egy vásárlóval is, aki a lövések pillanatában az ajtó melletti pékségben vásárolt.

„Hatalmas durranásokat hallottam” – mondta a férfi. „Mindenki nagyon megijedt. Úgy tudom, hogy a férfinél egy sörétes puska volt, azzal adta le a lövéseket. Mint később kiderült, a nő gázsprével védekezett ellene, ekkor lőhetett a férfi, ami szerencsére mellé ment. Ezután a nő testőre leteperte a lövöldözőt, majd az áruház biztonsági őre tartotta vissza a rendőrök megérkezéséig.”

Kollégáink ottjártakor Zsuzsa is a boltban volt, ám sokkos állapotára hivatkozva nem kívánt beszélni a történtekről.

A %Ripost% információi szerint a hős biztonsági őrnek van egy hatéves gyermeke is, így a kollégái még inkább elismerik kiemelkedő bátorságát. A lövöldözővel szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást, és előterjesztést tettek letartóztatására.

És ezeket olvastad már?