NÍNÓ

Megbánta tettét a macskákat elásó asszony

Állatkínzás bűntettének kísérlete miatt 1 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a a bíróság azt a budapesti asszonyt, aki három kismacskát ásott el élve az udvarán.
  • Szerző: Ripost

A nő szeptember elején társasházuk közös udvarának elhanyagolt,
bokros részén – szomszédja figyelmeztetését követően – három kismacskát talált. Egy ásót magához véve a földön fekvő jószágok mellett egy ásónyomnyi gödröt ásott, amibe egyenként belerakta a megközelítőleg háromhetes állatokat, majd a gödröt a kiásott földdel betemette és a gödör helyét letapogatta. A társasház egyik lakója, miután értesült annak gyanújáról, hogy a nő élve eltemette a kismacskákat, rendőrségi bejelentést tett. A helyszínre érkező járőrök és a helyi állatmentő szolgálat vezetőjének szakszerű beavatkozása mentette meg a kismacskákat.

Feltalálásukat követően azonnal szakszerű ellátásban részesültek, a földet és a homokot eltávolították a szájukból, szemükből és fülükből, valamint gondoskodtak a folyadékpótlásukról is, így életben maradtak.
Az asszony szándéka a kismacskák elásásával egyértelműen azok elpusztítása volt. Azzal, hogy az állatokat élve ásta el, különös szenvedést okozott számukra. Az egyik macska a saját erejéből kiásta magát a gödörből, míg a másik kettő legalább 12 órát töltött a földben elásva, külső segítség nélkül a pusztulásuk bizonyossággal bekövetkezett
volna.

Fotó: police.hu

Azért csak ennyit kapott, mert a bíróság enyhítő körülményként értékelte a terhelt 65 éves életkorát, büntetlen előéletét, beismerését, őszinte megbánását, egészségi állapotát, valamint azt, hogy a cselekménye kísérleti szakaszban maradt. Súlyosító körülményként a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát vette figyelembe, valamint azt, hogy a gyanúsított különös szenvedést okozott az állatoknak.
A végzést az ügyészség, a gyanúsított és a védelem is tudomásul vette, így az jogerős.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?