NÍNÓ

Ma éjszaka próbálkozott az embercsempész, lebukott

A Veszprém megyei rendőrök Ajka-Bakonygyepes és Devecser között állították meg az ukrán sofőr által vezetett autót augusztus 6-án hajnali 2 óra körül.
  • Szerző: Ripost

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai egy gyanús Mazdára lettek figyelmesek a 8-as számú főúton, Ajka-Bakonygyepes közelében augusztus 6-án 2 óra körül. Az autó egy mellékútról kanyarodott a 8-as számú főútra, és nagy sebességgel Körmend felé hajtott. A rendőrök utána mentek, majd mikor utolérték, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva megállították a gépkocsit.

A lengyel rendszámú autóban a sofőrön kívül nyolc, magukat afgán állampolgárnak valló férfi utazott. Az elsődleges adatok szerint az utasosok illegálisan jutottak Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni – írja a police.hu.

Az autót vezető ukrán állampolgárt, valamint az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat a rendőrök előállították.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?