NÍNÓ

Lúzer rablók, nevetséges zsákmányok - 2015 legmókásabb bűntényei!

A Ripost egy csokorba szedte az év bûntényei közül azokat, amik nem éppen úgy végződtek, ahogy azt kitervelőjük elképzelte. Lássuk, kik azok a lúzer bûnözők, akiknek akciója igencsak nevetségesen végződött!
  • Szerző: Doris

Kerítésen fennakadt tolvaj, vagy éppen csupán egy könyvvel távozó, csalódott betörő? Bizony, 2015-ben akadtak szép számmal olyan félresikerült bűntények, amiken a fél ország a hasát fogva nevetett. A %% összegyűjtötte azokat az eseteket, amikor az elkövetők gondosan kitervelt akciója csúfos bukással végződött.

Aranyra fájt a foga, könyv lett belőle

Ilyen volt például az a peches tolvaj, aki a milliomos vállalkozó, Klapka György házába tört be novemberben. A szerencsétlen lúzer ugyanis biztos volt benne, hogy az üzletember lakásában még a falak is aranyból vannak. Így hát azonnal szemet is vetett egy aranyrúdra, amiről kiderült, hogy igazából egy csoki. Klapkának ugyanis eszébe sincs otthonában tárolni értékeit, inkább egy páncélszekrény mélyén őrzi őket.

Persze, egy idő után a pórul járt betörő is rájött, hogy valami nem stimmel. Így aztán gyorsan felmarkolta az üzletember önéletrajzi könyvét, és sietve távozott.

Kerítés állította meg a kapatolvajt

Összeállításunk következő szerencsétlenül járt szereplőjének minden álma egy rotációs kapa volt, így hát nem teketóriázott, a tettek mezejére lépett. Egy monori ház kertjébe tört be, ahol észrevétlenül sikerült is megszereznie a vágyott szerszámot. Elégedetten settenkedett zsákmányával a kerítésig, ahhoz azonban már nem volt elég ereje, hogy a több tíz kilós tárgyat kiemelje az utcára. A kapa így fennakadt a kerítésen, erre pedig már a ház tulaja is felfigyelt. Végül a járőrök kiérkezéséig feltartóztatta a pórul járt kapatolvajt, aki így jó eséllyel pályázhatna az év legbénább bűnözője címre!

Kamerafelvétel buktatta le a lúzer fosztogatót

A szívtelen tettes egy bácsit csalt tőrbe, aki jóhiszeműen segítséget kért tőle a Tétényi utcai kórházban lévő bankautomatánál. Az idős férfi  készpénzfelvétel közben fordult a trükkös tolvajhoz, aki kileste a bácsi PIN-kódját, és több százezer forintot emelt le annak számlájáról. Igen ám, de csak néhány tízezrest adott át a naiv öregnek, a többivel pedig vígan elsétált a helyszínről.

Arra valószínűleg nem is gondolt, hogy minden ATM felvételt készít a tranzakciókról.

A bácsi ráadásul hamar rájött, hogy csúnyán átverték, és azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

Százezreket rejtett a táska, mégis kidobta

A következő mókás sztori egy 17 éves tinitolvajjal esett meg, aki egy autóból emelt el egy táskát, némi készpénz reményében. A kecskeméti srác azonban irtó csalódott lett, amikor rájött, hogy zsákmánya csupán egy Bibliát és még néhány vallási témájú dokumentumot rejt. Így hát elégedetlenkedve egyik haverja padlására rejtette az értéktelennek ítélt táskát.

Micsoda figyelmetlenség!

Amikor ugyanis a srácot egy másik bűntény miatt elkapták, azonnal házkutatást rendeltek el a barátja padlásán. Itt megtalálták a zsákmányolt táskát,

amelynek zsebeiben több százezer forint lapult.

A pancser tolvaj azonban ezt nem vette észre, így a tetemes összeget hiánytalanul visszaadták eredeti tulajdonosának.

Napszemüveg okozta a vízóratolvaj vesztét

Összeállításunk utolsó balfék betörője egy csokvaományi kisboltba tört be, azzal az eszement ötlettel, hogy ellopja a boltocska vízóráját. Terve sikerült is, a csapot azonban a nagy sietségben elfelejtette elzárni, a vízsugártól pedig egy perc alatt bőrig ázott. A nem várt fordulat szó szerint hideg zuhanyként érte a meglepődött bűnözőt, így hát azonnal kereket oldott. Idegességében azonban még azt sem vette észre, hogy spéci szemüvege leesett a fejéről, és ott maradt a földön, miközben ő nagy elánnal menekült, a vízórát szorongatva.

Ilyen szemüvege azonban csak neki volt az egész környéken, az ózdi rendőrök így már pontosan tudták, kinek a kezén kattan majd a bilincs.

Elég amatőr hiba, ugye?

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?