NÍNÓ

Bűvésztrükkel lopott gyémántot Lakatos Lulu

Öt és fél év börtönre ítélték Angliában azt a magyar származású romániai nőt, Lakatos Lulut, aki bűvésztrükkel lopott el 1,77 milliárd forint értékű gyémántot.
  • Szerző: Bors

Nagy-Britannia legnagyobb értékű lopását hajtotta végre 2016-ban egy magyar származású romániai nő, Lakatos Lulu, aki 1,77 milliárd forint értékű gyémántot zsákmányolt egy elegáns londoni ékszerüzletből – számolt be az esetről a Guardian nevű brit lap. A Franciaországban élő 60 éves nő drágakőszakértőnek adta ki magát, aki gazdag orosz megbízói számára szeretne gyémántot vásárolni. Úgy tett, mintha megvizsgálná a neki megmutatott hét drágakövet, de közben egy bűvészmozdulattal kicserélte azokat kavicsokra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Londonban sok kisnyugdíjas fektet milliárdokat gyémántokba, vélhetően ezért nem volt gyanús az eladóknak Lakatos Lulu.

Londonban sok kisnyugdíjas fektet hatalmas összegeket gyémántokba, vélhetően ezért nem volt gyanús az eladóknak Lakatos Lulu (Fotó: Metropolitan Police Service)

A tolvaj azzal bukott le, hogy az üzlet biztonsági kamerái rögzítették azt a pillanatot, amikor a drágaköves erszény Lakatos táskájába került, és másodpercek alatt kicserélte egy másolatra. Az asszony tárgyalása a napokban volt, ahol tagadta, hogy köze lenne a lopáshoz. Azt állította, a 2019 őszén egy romániai autóbalesetben elhunyt 49 éves húga volt a tettes. Szavai azonban nem győzték meg az esküdtszék tagjait, akik bűnösnek mondták ki a korábban három rendbeli lopás miatt Franciaországban is elítélt asszonyt. Tettéért öt és fél év börtönt kapott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?