NÍNÓ

Kósa Lajos: Maffiaszerűen működik az ellenzék a Czeglédy-ügyben

A jelenleg érvényes jogszabályok szerint nem törvényellenes, hogy a több milliárdos csalással vádolt Czeglédy Csabát a DK mentelmi joghoz juttatta, mégis mindenki tudhatja, hogy az uniós választási listára vétele nem más, mint manipuláció a jogszabályokkal.
  • Szerző: ripost

Az országgyűlési és európai parlamenti képviselőjelölteket megillető mentelmi joggal kapcsolatos sorozatos ellenzéki visszaélések megakadályozása érdekében törvénymódosító javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek Kósa Lajos és Kocsis Máté, a Fidesz korábbi és jelenlegi frakcióvezetője.

Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnöke közölte: egy olyan törvénymódosítást tesznek le az Országgyűlés asztalára, amely kimondja, hogy

egy képviselőjelöltet abban az esetben, ha ellene büntetőeljárás folyik valamilyen bűnügyben, és a vádemelés még azelőtt megtörtént, hogy képviselőjelöltként nyilvántartásba vették volna, akkor az adott bűnügyben ne illesse meg a mentelmi jog.

Kiemelte: a „Lex Czeglédyt” még csütörtökön benyújtják, világossá téve, hogy amíg az ellenzék légből kapottan tolvajozik és korrupcióról beszél, addig a választásokat arra használják ki, hogy egy bűnözőt menekítsenek ki a büntetőeljárás alól, visszaélve a mentelmi joggal – tudta meg a Pesti Srácok.

„Nagyon szomorú, hogy miközben az európai parlamenti választások tétje az, hogy meg tudjuk-e állítani a migrációt, meg tudjuk-e védeni a magyar és az európai embereket, aközben

az ellenzék a választást kihasználva azzal van elfoglalva, hogy egy bűnözőt menteget és véd. Egy olyan embert, Czeglédy Csabát, akit korábban már jogerősen különböző bűncselekmények miatt elítéltek,

aki az MSZP-nek és Gyurcsány Ferencnek volt az ügyvédje, cége pedig szoros üzleti kapcsolatban áll Gyurcsánynéval.

A Czeglédy-ügy jellegzetes tünete annak az ellenzéki magatartásnak, amely nem az országgal foglalkozik, hanem a saját súlyos, bűncselekménygyanús ügyeikkel és egy bűnöző védelmével.

Kósa Lajos kijelentette, valamit tenni kell, mert az ellenzék megtörte azt a rendszerváltás óta működő szokásjogot, hogy választott képviselő, vagy nyilvántartásba vett képviselőjelölt mentelmi jogát minden esetben visszavonják, ha bűncselekményt követett el.

Ez az első eset, hogy a komplett ellenzék egy bűnöző mögé állt

– ismételte meg Kósa Lajos.

„Az ellenzék most visszaélésszerűen használja a mentelmi jogot. Ha a »Lex Czeglédyt« nem nyújtanánk be és nem fogadnánk el, akkor ne legyen kétség, egy következő, esetleges időközi választáson is elindulna Czeglédy, hogy a büntetőeljárást megakassza.

Vajon mit tudhat Czeglédy, az MSZP és Gyurcsány korábbi ügyeiben eljáró ügyvéd, Gyurcsányné üzlettársa, hogy ezt a visszaélést a teljes ellenzék bevállalja? Miért fontos nekik ennyire a volt szocialista önkormányzati képviselő? Mi lehet a magyarázat? Vajon hol landolhatott az elcsalt hatmilliárd forint? Vajon milyen politikai akciókban, azok finanszírozásában vehetett részt Czeglédy Csaba? Ezekre a kérdésekre a bírósági tárgyalás adhatott volna választ. De azt a mentelmi jog miatt meg kellett szüntetni.”

Kósa reméli, hogy

a „Lex Czeglédy” még az Országgyűlés nyári szünete előtt hatályba lép, hogy az esetleges további ellenzéki visszaéléseket a mentelmi joggal minél előbb meg lehessen akadályozni.

Hozzátette: az ellenzéki pártok Czeglédy ügyében kifejezetten maffiaszerű működési jelleget mutatnak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?