NÍNÓ

Döntött a bíróság a kórházi támadó ügyében

A Fővárosi Főügyészség az emberölés minősített bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését indítványozta a kórházi támadó ügyében.
  • Szerző: Ripost

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi 2021. március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban egy sebészeti ollóval súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A terézvárosi rendőrök a kórház udvarán elfogták a támadót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta, mivel alappal lehet következtetni arra, hogy a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, másrészt az eset körülményei alapján a bűnismétlés veszélye is közeli és reális.

A nyomozási bíró a keddi ülésen az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfi letartóztatását elrendelte. A bíróság ügyészi indítványra a letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani.

A végzés fellebbezések miatt nem végleges.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?