NÍNÓ

Kivonult a TEK Szegeden, fegyveresekre csaptak le

A két veszélyes férfit egy panzióban fogták el. A fegyverek és lőszerek mellett több mint 25 ezer eurót foglaltak le tőlük.
  • Szerző: Ripost

A szlovák hatóságok jelzése alapján két fegyveres szerb férfit fogtak el a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a rendőrség munkatársai Szegeden – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.Szabó Szilvia elmondta: a szlovák hatóságok pénteken értesítették a rendőrséget, hogy egy nemzetközi körözésben szereplő, több, Szlovákiában elkövetett bankrablással összefüggésbe hozott kocsit keresnek, amelyek közül valószínűleg Magyarországon is van.

Az autót kedden egy szegedi utcában megtalálták, majd az is kiderült, hogy két utasa egy közeli panzióban szállt meg. A két férfit a rendőrök és a TEK-esek a panzióban elfogták. Két fegyvert, a hozzájuk tartozó lőszerekkel, valamint több mint 25 ezer eurót foglaltak le tőlük. Megállapították, hogy a magukat horvátnak kiadó férfiak valójában szerbek, akik a kocsijuk rendszámát is kicserélték.

A két férfit őrizetbe vették, fegyverrel és lőszerrel, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés és közokirat-hamisítás gyanúja miatt indult eljárás ellenük, s kezdeményezték letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?