NÍNÓ

Kitálal az ügyvéd: falba épített kamerákkal figyelték S. Ábelt!

Az egykori joghallgató férfi mellett kiállnak az ügyvédei, szerintük terroristaként bántak védencükkel.
  • Szerző: Ripost

Teljesen veszélytelennek tartják az ügyvédei S. Ábelt, éppen ezért is háborodtak fel azon, hogy - véleményük szerint - terroristáknak kijáró módszereket vetettek be az ellene nyomozó hatóságok. Dr. Kiss Csaba azt állította a keddi sajtótájékoztatón, hogy S. Ábel szüleinek otthonát titkos, falba épített kamerarendszerrel figyelték meg a rendőrök, illetve lehallgatták a telefonjaikat és a beszélgetéseiket.

A Blikk az üggyel kapcsolatban megkereste a Fővárosi Főügyészséget, hogy megtudják, valóban használtak-e poloskát a lakásban, ám a vádhatóság nem kívánt reagálni. S. Ábelt rablás előkészületével és robbanószerrel való visszaéléssel gyanúsítják. Ügyvédje szerint azonban a vádhatóság teljesen hamis képet sugall a védencéről, aki valójában senkire nem veszélyes.

„Védencemet egy agresszív tömeggyilkos rablónak próbálják beállítani, miközben az iratok azt igazolják, hogy senkire nem veszélyes” – állítja a másik ügyvédje, dr. Ütő-Siklódi Zoltán.

S. Ábel nem ismeretlen a hatóságok előtt: 2011-ben 22 diák megöléséről írt, 2013-ban pedig egy budai gyorsétteremben lövöldözött. Jelenlegi előzetes letartóztatásával kapcsolatban a bíróság közölte, hogy S. Ábel olyan robbanószert állított elő, ami még engedéllyel sem alkalmazható.

Emellett fegyvert is találtak nála, illetve a hatóságok tudomására jutott egy beszélgetés, amiben S. Ábel prostituáltak kirablásáról diskurál egy barátjával.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?