NÍNÓ

Kiképzett űrhajósunk fia zuhant le a Vértesben, küzdenek az életéért!

Magyari Béla ûrhajós fia vasárnap szenvedett súlyos repülőgép-balesetet. A tapasztalt pilóta oktatóként ült a Cessna 152 típusú kisgépben. Jelenleg a tatabányai kórház intenzív osztályán kezelik.
  • Szerző: Doris

Súlyos repülőgép-szerencsétlenség történt vasárnap délután a Vértesben. Egy kisrepülő teljesen eltűnt a radarról Tatabánya térségében, majd kiderült, a Cessna 152 típusú gép lezuhant. Néhány órával később már csak a roncsait találták meg. A gép román származású pilótája a helyszínen életét vesztette. Mellette az a Magyari Gábor ült, aki az ismert hazai űrhajós, Magyari Béla fia.

A fiatal férfi tapasztalt pilótának számít, vasárnap is oktatóként emelkedett a magasba. Jelenleg életveszélyes állapotban fekszik a Szent Borbála kórházban.

A Bors úgy tudja, súlyos sérülései miatt jelenleg is mélyaltatásban tartják. Gábort még a családja sem tudja meglátogatni, mert a tatabányai kórházban látogatási tilalom van. 

A lap munkatársai megpróbálták telefonon elérni a szerencsétlenül járt pilóta édesapját, aki annak idején a legendás Farkas Bertalannal együtt végzett a Gagarin Ûrkiképző Központban. Megkeresésükre azt a választ kapták, hogy az űrhajós jelenleg nagyon beteg, így nem is tudott válaszolni kérdéseikre.

A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?